Nieuwe pop-up expo over gamewerelden in het najaar bij Beeld & Geluid

Nieuws Expeditie Gamewereld.png
  • png

Foto: Feike Faase


Na de succesvolle samenwerking van afgelopen jaar slaan Beeld & Geluid en Power Unlimited ook dit jaar de handen ineen. Het gamemagazine vierde vorig jaar oktober het dertigjarig bestaan met een expositie in het Mediamuseum in Hilversum, waar ruim 28.000 bezoekers op afkwamen. Dit najaar volgt een nieuwe pop-up tentoonstelling, met dit keer de focus op de gamewerelden van populaire videogames.


In de interactieve expo Expeditie Gamewereld leer je spelenderwijs om anders naar games te kijken en stil te staan bij de manier waarop de werelden in games worden gebouwd en tot leven worden gebracht. Ook kun je zelf aan de slag om je eigen werelden te creëren, met behulp van tools uit games als Minecraft, Super Mario Maker en Fortnite. En niet onbelangrijk: je kunt als bezoeker ook allerlei games spelen met de mooiste designs.


In het Mediamuseum ervaar je de grote invloed die media hebben op ons dagelijks leven. Spelen in en met media is daar een belangrijk onderdeel van: van quiz-shows op tv tot de videogames van nu. Het onderwerp gaming past dan ook perfect in ons Mediamuseum. Karen Drost, manager Mediamuseum Beeld & Geluid

De expositie wordt onderverdeeld in verschillende thema’s als Fantasy, Levende Werelden, Science Fiction, Geschiedenis en DIY (Do It Yourself). Naast de tentoonstelling vinden er onder meer meet & greets plaats met presentatoren van Power Unlimited, live podcast opnames en allerlei andere activiteiten.


De pop-up expo Expeditie Gamewereld is vanaf 5 oktober tot en met 3 november te bezoeken in het Mediamuseum van Beeld & Geluid. Meer informatie vind je op beeldengeluid.nl

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL