Eerste editie My First Smartphone Festival feestelijk geopend in Beeld & Geluid

Opening My First Smartphone Festival - Foto Max Kneefel.jpg
  • jpg

Foto: Max Kneefel - Beeld & Geluid

De eerste editie van My First Smartphone Festival is donderdagochtend feestelijk geopend door de Hilversumse wethouder Karin van Hunnik (Onderwijs) in Beeld & Geluid. Samen met adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid en 'TikTok-juf' Sanne Assink en honderden kinderen werd het startschot gegeven voor vier dagen vol met workshops, presentaties en allerlei andere activiteiten omtrent het gebruik van smartphones.

Tijdens de eerste twee dagen van het festival brengen in totaal 21 schoolklassen uit het hele land een bezoek aan Beeld & Geluid. Iedere klas krijgt een programma op maat, met onder meer een bezoek aan het Mediamuseum en workshops van onder andere het NOS Jeugdjournaal. Presentator Joris Marseille leert de kinderen alles over het nieuws dat ze via de telefoon zien. Wat is nieuws eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt en hoe herken je nu nepnieuws?

Op zaterdag en zondag zijn de deuren van Beeld & Geluid open voor ouders en hun kinderen. Dan is het Jeugdjournaal weer aanwezig en kun je ook workshops volgen van presentatoren als Klaas van Kruistum en Défano Holwijn, YouTubers Quinn Bezemer en Martin Verschoor en fotograaf Jan Dirk van der Burg. Het volledige programma voor zaterdag en zondag is hier te vinden

Over My First Smartphone Festival

Het My First Smartphone Festival belooft een leuk, vrolijk en informatief festival te worden, voor alle kinderen die voor het eerst een smartphone hebben, maar ook voor hun ouders die vaak behoefte hebben aan tips hoe ze hun kind(eren) hierbij kunnen begeleiden. Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Dat en veel meer komt aan bod.

 

Kaartjes voor zaterdag en zondag zijn vanaf 7,50 euro te koop via de website van Beeld & Geluid. Daarnaast is bij Beeld & Geluid Den Haag de tentoonstelling My First Smartphone te bezoeken, waarin je meegenomen wordt in de historie van de telefoon. Deze expositie is te zien tot en met 30 juni.

Hieronder vind je het programma voor zaterdag en zondag of via de website van Beeld & Geluid

PROGRAMMA_SCHERM (1).jpg
  • jpg

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL