'Geworteld in Rotterdam' wint Gouden Reiger, prijs voor beste opdrachtfilm van het jaar

Gouden Reigers 2024.jpg
  • jpg

Alle genomineerden mochten na de uitreiking op het podium verschijnen om de 'nominee-award' in ontvangst te nemen, vergezeld door de jury en de organisatie. Foto: Melanie Dalebout

De Gouden Reiger, de prijs voor de beste opdrachtfilm van het jaar, is gewonnen door 'Geworteld in Rotterdam' van producent iO in opdracht van Bibliotheek Rotterdam. De uitreiking vond voor het eerst plaats bij Beeld & Geluid, dat als partner verbonden is aan Gouden Reigers. Een deel van de genomineerde video’s wordt opgenomen in de collectie van het media-instituut.


Naast de eerder genoemde hoofdprijs van Beste Opdrachtfilm van het Jaar, zijn er nog vier categorieën van de Gouden Reigers. In de categorie Kwaliteit & Professionaliteit ging de winst naar de video “Dienst Speciale Interventies” van producent In2Content, in opdracht van de Nationale Politie. De filmmakers van Zandbeek wonnen in de categorie Effectief & Overtuigend met de video “Het begint bij jou”, gemaakt voor Zuyd Hogeschool. In de categorie Creatief & Innovatief kwamen Learnforce en Hokus Fokus als winnaar uit de bus, met de film “License to Hire”, in opdracht van Vattenfall. De award voor beste Jonge Maker ging naar producent Clarify, met de animatievideo “Landgebruik in Nederland” voor Nicolaas G. Pierson Foundation.


De jury bestond dit jaar uit voorzitter Valentine Kuypers (conservator Beeld & Geluid), Marlette van den Bergh (Nieuw Licht Films), Maxime van Erp (freelance cinematograaf), Erris van Ginkel (theatermaker & creative director) en Arjan Kroon (docent Journalistiek van Hogeschool Utrecht).


Voorafgaand aan de uitreiking vond een viewing plaats waarbij alle genomineerde video’s vertoond werden in de theaterzaal bij Beeld & Geluid, in aanwezigheid van de filmmakers, opdrachtgevers en genodigden.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL