Minister Bruins maakt onderwijstalenten van 2024 bekend bij Beeld & Geluid

Minister Bruins met Nationale Onderwijstalenten 2024 - foto Ruud van der Graaf.jpg
  • jpg

Foto: Winnaars Ingrid Kuiken en Martin Schilder met minister Eppo Bruins (Onderwijs). Fotograaf: Ruud van der Graaf

Aan de vooravond van de Nationale Onderwijsweek 2024 zijn in Beeld & Geluid de Nationale Onderwijstalenten bekendgemaakt. Minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte de prijzen uit aan Martin Schilder (primair onderwijs) en Ingrid Kuiken (voortgezet onderwijs).

De 26 finalisten, afkomstig van opleidingen uit heel Nederland, presenteerden vrijdag hun afstudeerproduct of eindproduct aan de jury, bestaande uit experts van Cito, SLO, Malmberg en oud-winnaar Esther Faasen (Nationaal Onderwijstalent 2023). De genomineerden werden in een eerder stadium geselecteerd vanwege hun innovatieve ideeen en inspirerende verhalen die de passie en creativiteit van de nieuwe generatie onderwijsprofessionals laten zien.

In de categorie primair onderwijs ging de titel naar Martin Schilder. Hij ontwikkelde op basis van zijn onderzoek het educatieve bordspel ‘Leesbeesten’. Het spel, gericht op leerlingen van groep 4 tot en met 8, is ontworpen om de leesmotivatie en leesvaardigheden te verbeteren. Bij het voortgezet onderwijs viel Ingrid Kuiken in de prijzen. Zij wist de jury te verrassen met haar onderzoek naar het gebruik van AI in de klas. Kuiken ontwikkelde een handleiding voor de inzet van ChatGPT en andere AI-tools in verschillende vakken en onderwijsniveaus.

Over Beeld & Geluid Onderwijs

De uitreiking van de Nationale Onderwijstalenten vond voor de tweede keer op rij plaats bij Beeld & Geluid, dat zich als kennisinstituut ook richt op het inspireren en ondersteunen van docenten in de digitale transformatie van het onderwijs. Met een actueel en interactief aanbod over media- en nieuwswijsheid helpt Beeld & Geluid docenten op weg: van workshops voor leerlingen en docenten tot digitaal lesmateriaal in de vorm van audio- en videofragmenten.

Over Stichting Nationale Onderwijsweek

Stichting Nationale Onderwijsweek organiseert jaarlijks de Nationale Onderwijsweek om aandacht te vragen voor het belang van goed onderwijs en de professionals die hierin het verschil maken. Door middel van evenementen zoals de bekendmaking van de Nationale Onderwijstalenten, wil de stichting de toekomst van het onderwijs stimuleren en innovatie binnen het vakgebied aanmoedigen.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL