Gamen tegen Ronnie Flex en ervaar de magie van het Media Park tijdens de Xperience Day

Xperience Day - Dutch Media Week 2023. Foto: Feike Faase.jpg
  • jpg

Foto: Feike Faase


Rapper Ronnie Flex komt op zondag 6 oktober langs bij Beeld & Geluid tijdens Dutch Media Week. Naast artiest met miljarden streams op Spotify is hij ook een fanatieke gamer en speelt het liefst voetbalgames. Tijdens de Xperience Day kunnen bezoekers het tegen Ronnie en vier van zijn vrienden opnemen in de nieuwe game EA Sports FC 25.


In dit voetbalspel, dat eind deze maand uitkomt, zit een nieuwe gamemodus: Rush. Hierin kun je het met vijf spelers opnemen tegen vijf andere spelers. Wil je graag tegen Ronnie Flex en zijn vrienden spelen? Dan moet je zorgen dat je op 6 oktober samen met vier medespelers naar Beeld & Geluid komt. Je krijgt dan de kans om op een enorm scherm in de theaterzaal van het media-instituut te gamen tegen de man van hits als Gaan We Weg?, Energie en Drank & Drugs.


Tijdens de Xperience Day staat Beeld & Geluid helemaal in het teken van games. Het kleurrijke gebouw wordt voor een dag omgedoopt tot Go!Gaming-zone, dankzij de samenwerking met H20 Esports Campus. Zo staan er verschillende spelcomputers waar bezoekers de nieuwste spelletjes kunnen uitproberen en zijn er twee competities waar je aan mee kunt doen. Het gaat om een Fortnite competitie, onder de noemer de DMW Cup Featuring Fortnite. Ook is er een speed run competitie met het nieuwe Playstation 5-spel Astro Bot, georganiseerd door gamemagazine Power Unlimited.


De magie van de studio’s

Naast gamen krijg je op 6 oktober op de rest van het Media Park een kijkje achter de schermen. Zo kun je op het voorplein van het NOS-gebouw ervaren hoe nieuwsprogramma's zoals het Jeugdjournaal worden gemaakt. En staan de deuren van de studio’s van Omroep MAX open, om bijvoorbeeld een kijkje te nemen waar het radioprogramma Nachtzuster wordt gemaakt. Presentatrice Astrid de Jong is aanwezig om te laten zien hoe ze dat programma maakt tijdens de nachtelijke uren.


Tijdens de studiotour kom je ook langs de plek waar BNNVARA-programma Proefkonijnen wordt gemaakt. In de studio kun je zelf proefjes doen en leren presentatoren Sahil Amar Aïssa en Jurre Geluk je hoe zij dat op tv doen. Ben je liefhebber van voetbal? Dan is de studio van ViaPlay de plek waar je moet zijn. Daar kun je zien hoe ze de voetbalprogramma’s maken en ervaar je de magie van een tv-studio: het lijkt een lege hal, maar door techniek wordt het omgetoverd tot een vette voetbalstudio.


Op het podium bij het Joop van den Ende-plein is gedurende de dag van alles te doen. Presentator Duco Bauwens van Nederland in Beweging geeft workshops, er zijn optredens van onder meer Fien & Teun en NXT, een nieuwe groep bestaande uit oud-leden van Kinderen voor Kinderen. Ook lopen Woezel & Pip rond voor een Meet & Greet.


Kaartverkoop

Tickets voor de Xperience Day zijn gratis te bestellen via de website van Beeld & Geluid. Hiermee heb je ook toegang tot de Xperience Day-activiteiten bij Beeld & Geluid. Wil je ook een bezoek brengen aan het Mediamuseum? Met de actiecode XPERIENCEDAY is ieder tweede kaartje voor het museum gratis als je online besteld.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL