BNR-columns Bernard Hammelburg opgenomen in collectie Beeld & Geluid

Foto: Marijn Reichert / BNR Nieuwsradio.jpg
  • jpg

Foto: Marijn Reichert / BNR Nieuwsradio

De columns van journalist Bernard Hammelburg, die door BNR Nieuwsradio ook als podcast worden uitgebracht, zijn opgenomen in de collectie van Beeld & Geluid. De 76-jarige journalist nam vandaag een jubileumcolumn op: zijn 1000e opinieverhaal voor de radiozender. In het bijzijn van Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer ondertekende Hammelburg vanochtend het contract waarmee zijn columns worden vastgelegd voor de eeuwigheid.

Sinds 2004 neemt buitenlandcommentator Hammelburg wekelijks een column op. In al die jaren sloeg hij nooit een week over, ook niet tijdens vakanties. In zijn column plaatst de journalist de internationale politiek in context en geeft hij een geopolitieke beschouwing van de actualiteiten. Hammelburgs bijdragen van afgelopen jaren geven goed het tijdsbeeld weer van de internationale politiek. Beeld & Geluid onderschrijft met het archiveren het historisch belang van de columns.

We zijn enorm blij en vereerd dat we de columns van Bernard Hammelburg voor de eeuwigheid kunnen veiligstellen in ons prachtige archief bij Beeld & Geluid. Daarmee maken we het voor toekomstige generaties mogelijk om de geweldige wijsheden van Hammelburg terug te kunnen luisteren. Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld & Geluid
Na 1000 columns verdient Bernard een koninklijke onderscheiding, maar die heeft hij al. Toch gaat deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij. Het is fantastisch dat Beeld & Geluid zijn werk gaat archiveren, het is een onmisbare schat die een weergave is van het tijdsbeeld van de afgelopen eeuw. Marc Adriani, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

De BNR-uitzending met de 1000e column van Hammelburg en een gesprek met Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer is hier terug te zien & te luisteren. 

Favicon for bnr.nl De duizendste column van Bernard Hammelburg bnr.nl
Ondertekening contract archivering columns Bernard Hammelburg. Foto: Marijn Reichert / BNR Nieuwsradio.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL