Iconisch portret Peter R. de Vries gratis te bekijken in Beeld & Geluid in Den Haag

Het geschilderde portret van Peter R. de Vries, gemaakt door ex-vrouw Jacqueline de Vries.png
  • png

Op woensdag 3 mei, de Internationale Dag van de Persvrijheid, onthult Beeld & Geluid in Den Haag een presentatie waarvan een bijzonder portret van Peter R. de Vries het middelpunt vormt. Het grote schilderij is gemaakt door Jacqueline de Vries, ex-vrouw van Peter R. Vanaf donderdag 4 mei is de presentatie voor het publiek een jaar lang gratis te bekijken in het museum.

 

Jacqueline de Vries vat met het schilderij de veelomvattendheid van Peter R. “Peter was bij de meeste mensen bekend als die misdaadverslaggever. De journalist die onverschrokken, vasthoudend, daadkrachtig en op ‘eigen wijze’ zijn werk deed. Door de één gerespecteerd en door de ander verguisd. Na de aanslag werd voor velen duidelijk dat Peter veel meer was dan dat. Dat hij ook ‘achter de camera’s’ opkwam voor minderheden en slachtoffers, mensen die ten einde raad waren en geen gehoor vonden bij instanties. Hij beantwoordde letterlijk elke brief, elke mail, elke noodkreet. Als hij zag dat misstanden en onopgeloste zaken niet (goed) werden opgepakt, dan beet hij zich erin vast. Loslaten was geen optie.” 

 

Haar schilderij wordt in Beeld & Geluid in Den Haag gepresenteerd te midden van een verhalende tijdlijn waarin het werk van Peter R. als journalist centraal staat. Zijn aanpak dient als een schoolvoorbeeld van doortastende journalistiek, iets dat van essentieel belang is voor een goed functionerende democratie. Als museum over nieuws en journalistiek vinden we het daarom een voorrecht om dit schilderij aan het publiek te kunnen tonen. Het schilderij is, na de onthulling op 3 mei in besloten kring, vanaf 4 mei gratis te bekijken op de begane grond van het museum. Bezoekers hoeven geen museumkaartje te kopen om het schilderij te bekijken.

 

Peter R. de Vries Foundation

Van het schilderij wordt ook een ansichtkaart en poster verkocht, waarvan de opbrengsten volledig naar de Peter R. de Vries Foundation gaan. Deze stichting looft beloningen uit voor de gouden tips die leiden tot de oplossing van cold cases. 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL