Groningen en Den Haag komen samen bij Beeld & Geluid

In gesprek met Groningers.jpg
  • jpg

De leefomgeving van ambtenaren in Den Haag en die van Groningers uit het aardbevingsgebied lijken soms twee gescheiden werelden. Om die twee nader tot elkaar te brengen, presenteert Beeld & Geluid in Den Haag op donderdagmiddag 6 april het evenement In gesprek met Groningers. Samen met journalisten en kunstenaars uit Groningen delen inwoners hun ervaringen en perspectieven op de toekomst.

Bij In gesprek met Groningers vertellen inwoners uit het aardbevingsgebied over hun ervaringen en delen zij hun perspectieven op de toekomst. Betrokken kunstenaars en journalisten leggen uit hoe ze in hun werk recht proberen te doen aan hun verhalen. Ook wordt de speciale uitgave van het tijdschrift Noorderbreedte Hoe we verder kunnen, Groningers over hun toekomst aangeboden aan Hans Vijlbrief, staatssecretaris van Mijnbouw.

In gesprek met Groningers is een vervolg op de expositie Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst, die momenteel in museum Beeld & Geluid in Den Haag te bezoeken is. Documentair fotograaf Dirk-Jan Visser en kunstenaar Gus Drake maakten voor deze tentoonstelling op respectvolle wijze videoportretten van zes Groningers uit het aardbevingsgebied die hun perspectieven op de toekomst delen.

De geportretteerde Groningers uit de expositie zijn ook aanwezig bij het evenement In gesprek met Groningers. Hetzelfde geldt voor Dirk-Jan Visser (fotograaf en samensteller van de tentoonstelling), Eric Nederkoorn (journalist Dagblad van het Noorden) en Rennie Rijpma (hoofdredacteur AD). Het evenement is gratis toegankelijk na aanmelden via de site van Beeld & Geluid in Den Haag.

Het kabinet komt in april met een reactie op het rapport Groningers boven gas van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen, dat op 24 februari werd gepresenteerd. De afstand tussen de ‘leefwereld’ van gewone mensen en zogenaamde ‘systeemwereld’ is het gesprek van de dag. Te vaak lijkt de goede wil om het anders te doen verloren te raken in de waan van de dag. Kan ‘Groningen’ daarin een keerpunt worden? Tijdens de bijeenkomst op 6 april wordt geprobeerd daar een antwoord op te formuleren.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL