Beeld & Geluid haalt Groningen naar Den Haag

Vergezicht Groningen.JPG
  • JPG
Vergezicht Groningen.JPG

Groningen is meer dan alleen aardbevingen. Dat is wat Beeld & Geluid in Den Haag laat zien met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst. Documentair fotograaf Dirk-Jan Visser maakte voor deze tentoonstelling videoportretten van zes Groningers uit het aardbevingsgebied die hun perspectieven op de toekomst delen.

Beeld & Geluid in Den Haag haakt hiermee in op het eindrapport van de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen, dat naar verwachting eind februari wordt gepresenteerd. De aardgasproblematiek is voor Den Haag lange tijd een ver-van-mijn-bed-show geweest. Totdat de crisis zo groot werd dat zij in de afgelopen jaren eindelijk de aandacht van politiek en media opeiste. De tentoonstelling zoomt in op bijzondere initiatieven in Groningen en zet daarmee ook aan tot denken over agendasetting in de media.

Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een multimediale expositie waarin zes Groningers perspectieven op de toekomst delen. De tentoonstelling is een Noorderlicht-productie samengesteld door Dirk-Jan Visser, met medewerking van Gus Drake. De tentoonstelling is onderdeel van het meerjarige project ‘Hernieuwde energie’, in samenwerking met en gefinancierd door BPD Cultuurfonds.

Informatie  

Deze tijdelijk expositie is te vinden op de vierde verdieping van museum Beeld & Geluid in Den Haag en te bezoeken van 24 februari t/m 23 april 2023. Koop tickets via denhaag.beeldengeluid.nl

Persuitnodiging

Graag biedt Beeld & Geluid in Den Haag journalisten vanaf 23 februari de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. Desgewenst sluit één van de samenstellers van de tentoonstelling aan om een en ander toe te lichten. Om hiervan gebruik te maken, kunt u contact opnemen met Celine van Schie: cvschie@beeldengeluid.nl.

Download de mediakit hier.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL