Jan de Hoop schenkt mok en trui aan Beeld & Geluid

Jan de Hoop in gesprek met RTL Boulevard (12-01-23).jpg
  • jpg

RTL Ontbijtnieuws-icoon Jan de Hoop heeft de mok die hij in zijn allerlaatste uitzending gebruikte, vanochtend geschonken aan Beeld & Geluid. De presentator, die op 2 juni 2022 na ruim 33 jaar afzwaaide als gezicht van het nieuwsprogramma, bracht niet alleen de mok mee. Ook de trui die hij aan had in de laatste uitzending is overhandigd aan Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer.

De mok van De Hoop kon namelijk niet los gezien worden van zijn trui. De kleur van beker matchte namelijk altijd met de kleur van zijn trui. "Dat is eigenlijk per ongeluk zo gelopen. Ik had ooit bij toeval een mok voor me staan die paste bij mijn trui van die dag en daar begonnen kijkers over te mailen. Toen hebben we het erin gehouden," vertelde de inmiddels gepensioneerde presentator onlangs aan Omroep Gelderland.

Tijdens zijn laatste uitzending op 2 juni 2022 droeg De Hoop zijn stokje over aan de nieuwe Ontbijtnieuws-presentator, Boyan Ephraim. Dit deed hij door zijn mok te overhandigen aan z'n 27-jarige opvolger. Ephraim was er donderdagochtend dan ook bij om de mok over te dragen aan Beeld & Geluid.

De oranje mok en trui van Jan de Hoop krijgen bij Beeld & Geluid een mooi plekje in het depot, dat voor publiek toegankelijk is, waarmee de objecten onderdeel worden van het rijke media-archief in Hilversum.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL