Nits te gast bij 2 Meter Sessies On Stage in Beeld & Geluid

thumbnail_Nits_Nollen 08-2021_(C)JWBullee_Web-08.jpg
  • jpg

Op 16 en 25 november presenteert Beeld & Geluid samen met Jan Douwe Kroeske de ‘2 Meter Sessies On Stage’, met de Nederlandse band Nits als gast. In de talk- en muziekshow komen live muziek, een gesprek met frontman Henk Hofstede en beelden uit de schatkamers van Beeld & Geluid aan bod.

 

Nits is al meer dan 45 jaar een begrip in ons land. De Amsterdamse popgroep beleefde in de jaren ‘80 de grootste successen met nummer als ‘Nescio’, ‘J.O.S. Days’ en ‘In The Dutch Mountains’ en bracht eerder dit jaar zijn twintigste album uit, genaamd NEON. In gesprek met Jan Douwe Kroeske gaat Henk Hofstede in op zijn jeugd, inspiraties en de belangrijkste momenten in het Nits-tijdperk.

 

Eerder dit jaar brandde de eigen Werf-studio in Amsterdam af en gingen apparatuur, instrumenten en een deel van het Nits-archief in vlammen op. Een uniek archief, met niet alleen muziekopnames, maar ook beelden van studio-opnames en filmmateriaal van de videoclips die de band zelf maakte. Het zijn kenmerkende filmbeelden waarmee Nits naam maakte in Europa. Het verlies van dit materiaal is een tragedie voor de band en laat eens te meer zien hoe waardevol een archief is, ook voor muzikanten.

 

Tijdens de ‘2 Meter Sessies On Stage’ gaan de mannen van Nits, naast Hofstede ook Rob Kloet en Robert Jan Stips, een bijzondere selectie beeldopnamen terugzien. Jan Douwe Kroeske maakte in de loop der jaren diverse opnames in de Werf-studio voor zijn tv-programma 2 Meter Sessies en zocht in het archief van Beeld & Geluid waardevol beeldmateriaal terug. Zo komen tijdens de twee avonden de herinneringen aan de legendarische oefenruimte weer tot leven.  

 

Op woensdag 16 november is de live talk- en muziekshow te zien bij Beeld & Geluid Den Haag, op vrijdag 25 november strijkt het gezelschap neer bij Beeld & Geluid in Hilversum. Kaarten zijn te reserveren via beeldengeluid.nl/agenda.

 

Over 2 Meter Sessies

Begonnen in 1987 door Jan Douwe Kroeske, zijn er inmiddels meer dan 1800 sessies met artiesten uit binnen- en buitenland opgenomen, waaronder James Taylor, Nirvana, Randy Newman, Coldplay, Counting Crows, Radiohead, Lenny Kravitz, R.E.M. en J.J. Cale. Na meer dan 15 jaar aanwezigheid op Nederlandse radio en televisie, heeft de muziekshow sinds enige tijd een wereldwijd publiek gevonden via platforms als Spotify en Youtube. Het archief van 2 Meter Sessies is een “levend archief”: nog altijd is Jan Douwe Kroeske in de studio te vinden met artiesten afkomstig uit de hele wereld.

 

De live talk- en muziekshow 2 Meter Sessies is On Stage is een initiatief van Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid om aan de hand van archiefmateriaal muzikale verhalen te vertellen over Nederlands belangrijkste popartiesten. Deze editie is het derde programma dat in deze reeks wordt gemaakt.

 

Contact

Voor meer informatie of interview aanvragen voor Jan Douwe Kroeske of Nits, neem contact op met Dennis de Bruin (ddbruin@beeldengeluid.nl). 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL