Open Archief nodigt makers uit

Open Call Web img 2.jpg
  • jpg

Onderzoeksproject Open Archief start derde editie. Het Nieuwe Instituut, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en Beeld en Geluid bieden daarin drie makers een artist in residence-programma aan van zes maanden. Zij maken een nieuw, autonoom mediawerk en gebruiken daarvoor de open, digitale collecties van de drie instellingen. Makers (zoals kunstenaars, ontwerpers en creatieve denkers) worden uitgenodigd uiterlijk 25 februari een projectvoorstel in te sturen. 

Met Open Archief stellen de instituten hun collectie open voor creatief hergebruik. Door makers uit te nodigen voor een project waarin artistiek onderzoek en autonoom makerschap centraal staat, ontstaat er meer inzicht in de gebruiksvriendelijkheid, bruikbaarheid en zichtbaarheid van de openbare, digitale collecties. De instituten willen gebruikers beter kunnen faciliteren en ondersteunen bij het maken van nieuw werk.

Collecties 

Het Nieuwe Instituut​ beheert één van de grootste architectuurarchieven ter wereld, de collectie van Beeld en Geluid bevat meer dan 1 miljoen uur aan historisch audiovisueel materiaal en de collectie van het IISG bestaat ​​uit archief-, bibliotheek- en audiovisueel materiaal met de nadruk op sociale bewegingen. Een groeiend deel van deze collecties wordt beschikbaar gesteld onder open licenties en is beschikbaar voor creatief hergebruik door derden. 

De open, digitale collecties: zoeken.hetnieuweinstituut.nl, www.openbeelden.nl en www.iisg.amsterdam

Aanmelden

Deadline voor insturen is vrijdag 25 februari 2022. Kandidaten sturen hun projectvoorstel, portfolio en cv naar openarchief@beeldengeluid.nl

Alle informatie over de open call: www.openarchief.com/news/open-call-open-archief-3-0 

www.openarchief.com 

openarchief@beeldengeluid.nl

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL