Netflix partner nieuwe Mediamuseum Beeld en Geluid

The_Queens_Gambit__Limited_Series__Exchanges__1755683__00_44_36_18__2676770.png
  • png

Netflix is een partnerschap met Beeld en Geluid aangegaan voor het nieuwe Mediamuseum dat medio oktober 2022 opent. Daarvoor stelt Netflix fragmenten uit de volgende titels beschikbaar; The Two Popes, Sex Education, The Queen’s Gambit, Over The Moon en La Casa De Papel. De fragmenten zijn te zien in het paviljoen Vertellen waar de bezoeker leert hoe verhalen worden opgebouwd in vaste structuren. 

We zijn vereerd om als eerste streamer dit partnerschap met het Mediamuseum van Beeld en Geluid aan te gaan. Verhalen vanuit de hele wereld worden steeds meer bekeken via VOD services en met deze samenwerking kunnen wij een mooie bijdrage leveren aan de Nederlandse audiovisuele sector. Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics Netflix
Netflix is niet meer weg te denken uit ons leven. We zijn dan ook ongelooflijk trots dat zo’n grote speler in het medialandschap zijn content beschikbaar stelt aan ons nieuwe Mediamuseum. Mede dankzij deze samenwerking zijn wij in staat het allerbeste op mediagebied te laten zien aan onze honderdduizenden bezoekers in het nieuwe museum.  Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid

Voor de renovatie is het museumgedeelte volledig gestript. Het nieuwe Mediamuseum krijgt vijf paviljoens met de thema’s: informeren, verkopen, delen, spelen en vertellen. Een toekomstig bezoek is niet alleen interactief, maar bezoekers krijgen ook hun eigen, gepersonifieerde museumreis aangeboden. Waar het oude museum van Beeld en Geluid zich voornamelijk richtte op de omroephistorie, worden in het nieuwe museum alle media belicht; van televisie en sociale media tot podcasts en games.

Klik hier voor een online rondleiding door het nieuwe museum.

Netflix_Logo_RGB.png
  • png

Over Netflix:

Netflix is wereldwijd de grootste service voor streaming entertainment met 214 miljoen betalende leden in meer dan 190 landen, die genieten van series, films en documentaires in verschillende talen en genres. Netflix-leden kunnen zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Ze kunnen titels afspelen, pauzeren en later verder kijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen of contractuele verplichtingen.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL