Producers maken nieuwe soundscapes bij beelden uit collectie Beeld en Geluid

Webshop-Dekmantel069_Scores3_Combined.jpg
  • jpg

Interstellar Funk en Guenter Råler, twee producers uit de wereld van de elektronische muziek, componeerden nieuwe innovatieve soundscapes bij visual art-beelden uit de collectie van Beeld en Geluid. De nieuwe composities zijn nu als derde Score-release digitaal en op vinyl verschenen op het Dekmantel-label. Ze geven de archieffilms niet alleen nieuwe context en karakter, maar zijn tevens op zichzelf staande werken die het individuele stempel dragen van de muziekkunstenaars.

 

Interstellar Funk (Olf van Elden) maakte de synth-compositie Seashore Sequences rond aquariumbeelden, in 1940 gefilmd door amateurfilmer J.L. Clement. De producer schonk nieuw leven aan de decennia-oude beelden, voor de gelegenheid opnieuw geëdit door kunstenaar Sjoerd Martens. De gelaagde, polyfonische soundtrack versmelt wonderlijk met de originele film.

 

De Italiaans/Nederlandse kunstenaar en artiest Guenter Råler creëerde de introspectieve ambient soundtrack Ecotone bij een samenstelling van filmpjes uit de Collectie Natuurbeelden van Beeld en Geluid. De muziek vormt de versterkende achtergrond bij de overgang van verschillende biotopen. 

De Score-releases zijn het resultaat van de samenwerking tussen platenlabel/festivalorganisator Dekmantel en Beeld en Geluid-initiatief RE:VIVE, waarbij elektronische muziek-talent gekoppeld wordt aan materiaal uit de collectie van Beeld en Geluid.

Score III - Interstellar Funk en Guenter Råler - Dekmantel

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL