Wind uit collectie Beeld en Geluid basis voor podcastwedstrijd

Oorzaken Korte Golf 2021.png
  • png

Een podcast met daarin een belangrijke rol voor de wind? Oorzaken Festival en Beeld en Geluid organiseren de wedstrijd Korte Golf. Podcastmakers (ervaren of beginnend) worden opgeroepen een audioverhaal van 3 minuten in te sturen. Inzenders moeten onder meer in hun podcast functioneel gebruik maken van een van de geluidsopnames van wind. De opnames - zoals ‘ijzige wind, ‘briesje’, ‘storm op zee’ - komen uit de collectie van Beeld en Geluid. 

Andere ingrediënten waaraan de inzendingen moeten voldoen zijn: een belangrijke rol voor een levend organisme (geen mens of dier!) en een gerecht in de titel. 

De deadline voor inzenden is 27 april. Alle informatie (inclusief de samples van de windgeluiden) staat staat op de website van het Oorzaken Festival.

Prijzen en jury

Winnaars ontvangen € 400 van Beeld en Geluid voor audioapparatuur en de beste inzendingen zijn o.a. te horen in de podcast DOCS van NTR en in de OORZAKEN-podcast. De winnaar wordt tevens ondertiteld gepubliceerd op het populaire Engelstalige platform Radio Atlas. De bekendmaking van zowel de publieks- als de juryprijs is op 5 juni tijdens het Oorzaken Festival.

De jury bestaat uit Layla El-Dekmak - radiopresentatrice en podcastmaker bij de VRT, Hanneke Hendrix - schrijver, hoorspel- en podcastmaker en Eleni Tzialli - projectmedewerker RE:VIVE van Beeld & Geluid.

Het Oorzaken Festival vindt plaats op 4, 5 en 6 juni in Amsterdam en biedt een programma vol verhalende audio en podcasts. Het thema voor 2021 is ‘Nature calling!’.

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid beheert één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld met onder andere radio- en televisieprogramma’s, video(games), gifjes, websites en meer. Archiefmateriaal wordt gebruikt in talloze mediaproducties, van actuele televisieprogramma’s en documentaires tot creatieve autonome werken van kunstenaars. Meer over het gebruik van de collectie van Beeld en Geluid.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL