Tentoonstelling ‘Cartooning for #PressFreedom’ opent 8 december in Beeld en Geluid Den Haag

’Rock, Paper, Scissors', door Keyvan Varesi (Iran), winnaar van de World Press Freedom Cartoon Competition.jpg
  • jpg

Op dinsdag 8 december 2020 opent de tijdelijke cartoontentoonstelling ‘Cartooning for #PressFreedom’ in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. De tentoonstelling wordt georganiseerd ter ere van de World Press Freedom Conference (WPFC 2020), die op 9 en 10 december plaatsvindt in de vorm van een digitaal evenement. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 28 februari 2021. 

Internationale cartoonwedstrijd

In het kader van WPFC 2020 organiseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met UNESCO, Cartoon Movement en Cartooning for Peace een internationale cartoonwedstrijd. Meer dan 600 inzendingen werden ontvangen. Een jury van gerenommeerde cartoonisten selecteerde tien winnaars. Alle cartoons hebben betrekking op het thema ‘Journalism without fear of favour’, het thema van de conferentie. De winnende cartoons zijn zowel in de fysieke tentoonstelling in museum Beeld en Geluid Den Haag als op het online platform van de conferentie te zien. 

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Cartooning for #PressFreedom’ bestaat uit geselecteerde cartoons van de competitie en cartoons van gevestigde cartoonisten over hetzelfde thema. In het museum zijn daaraan (historische) cartoons uit de collectie van Beeld en Geluid toegevoegd. De tentoonstelling laat zien hoe cartoonisten aankijken tegen persvrijheid en hoe zij zelf omgaan met censuur. Alle teksten in de tentoonstelling zijn zowel in het Nederlands als Engels.

Beeld: ’Rock, Paper, Scissors', door Keyvan Varesi (Iran), winnaar van de World Press Freedom Cartoon Competition

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL