Beeld en Geluid ontvangt vorstelijk bedrag dankzij deelnemers BankGiro Loterij

Samenvatting
Beeld en Geluid ontving dinsdagavond 10 februari tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij als meerjarig begunstigde het prachtige bedrag van 300.000 euro. Ook is bekendgemaakt dat Beeld en Geluid 53.642 euro zelf heeft opgehaald dankzij het zogeheten 'geoormerkt werven'. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor zijn museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Bij deelname gaat dan de helft van de maandelijkse lotprijs naar het betreffende museum.

Beeld en Geluid investeert de bijdrage van de BankGiro Loterij in nieuwe presentaties en aansprekende programmering voor een breed publiek. Dankzij de BankGiro Loterij is Beeld en Geluid in staat de 15 paviljoens in de Beeld en Geluid experience actueel, kwalitatief hoogwaardig en succesvol te houden. Daarnaast geeft de bijdrage van de BankGiro Loterij ieder jaar de mogelijkheid tot het organiseren van een toegankelijke tijdelijke tentoonstelling waarin het door het instituut beheerde audiovisuele materiaal voor het voetlicht wordt gebracht. Eind vorig jaar opende de tentoonstelling Voorbij het Nieuws. Beeld en Geluid geeft in deze tentoonstelling inzicht in het ontstaan van nieuws, de impact van nieuws en de mechanismen van beeldvorming.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.

www.bankgiroloterij.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL