Jeugdjournaaldag 2014 bij Beeld en Geluid

Basisscholen Botteloef uit Amsterdam en De Kubus uit Enschede winnaars Jeugdjournaalwedstrijd 2014


Samenvatting
Dayani Laldhari (12) uit groep 8 van de Kubus in Enschede en groep 7b van de Botteloef in Amsterdam zijn de winnaars van de Jeugdjournaalwedstrijd 2014, georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid. De winnaars zijn bekendgemaakt tijdens de Jeugdjournaaldag bij Beeld en Geluid, waarvoor de finalisten met hun hele klas uitgenodigd waren.

Dayani is uitgeroepen tot hét presentatietalent en presenteert op zaterdag 14 juni samen met Joris Marseille het échte NOS Jeugdjournaal. In diezelfde uitzending is het winnende WK-journaal van groep 7b van de Botteloef te zien. 

De jury – bestaande uit de presentatoren Joris Marseille en Dione de Graaff en Jesse Kuijper (winnaar van vorig jaar) – hebben vandaag tijdens de Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid de winnaars bekendgemaakt. Alle finalisten zijn met hun hele klas uitgenodigd voor de Jeugdjournaaldag. De kinderen hebben onder andere een Meet & Greet met de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal en bezoeken de experience.

De finalisten die strijden om de titel ‘beste presentator’ hebben de afgelopen week een screentest gedaan in de échte televisiestudio bij de NOS. Dayani Laldhari uit Enschede blijkt een groot talent en zij wint de wedstrijd. Dione de Graaff: “Dayani presenteert super relaxt, alsof ze het vaker heeft gedaan. Een natuurtalent, dat zien we graag bij de NOS.”

Uit alle inzendingen van de zelfgemaakte jeugdjournaals komt groep 7b van de Botteloef uit Amsterdam als winnaar uit de bus. Joris Marseille: “Het jeugdjournaal van de Botteloef is een heel grappig én professioneel filmpje. De kinderen hebben op een originele manier verschillende filmpjes achter elkaar gezet.”

Jeugdjournaalwedstrijd
Het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid organiseren voor het vierde jaar op rij de Jeugdjournaalwedstrijd. Dit jaar zijn er voor het eerst twee prijzen te verdelen. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs hebben voor beide wedstrijdonderdelen filmpjes ingestuurd. Uit alle inzendingen zijn vijftien finalisten geselecteerd die vandaag naar de Jeugdjournaaldag zijn gekomen.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL