Beeld & Geluid reist het land door met expositie cartoonist Jos Collignon

Persbericht Jos Collignon.png
  • png

Beeld & Geluid organiseert samen met de Volkskrant een afscheidstournee van cartoonist Jos Collignon. Met penseel, inkt en een flinke dosis humor nam Collignon bijna een halve eeuw het nieuws op de hak. Vanaf 7 september tot en met januari reist de tekenaar met exposities en lezingen door het land om afscheid te nemen van zijn publiek.

 

In de exposities is een selectie van bekende en minder bekende tekeningen te zien. Tijdens de lezingen legt Collignon uit hoe de tekeningen tot stand kwamen. Nog één keer probeert hij zijn publiek met humor aan het denken te zetten. De tournee komt langs Utrecht, Groningen, Den Haag, Helmond, Hilversum, Rotterdam, Arnhem en nogmaals Utrecht.

 

Vanaf de jaren zeventig is Jos Collignon een van de bekendste cartoonisten van ons land. Afgelopen zomer nam de tekenaar afscheid bij de Volkskrant. Na een dienstverband van ruim 40 jaar stromen de hartverwarmende reacties van zijn fans binnen. Tegelijkertijd is het ook het moment voor critici om hun bezwaren tegen zijn satirische cartoons te uiten. Daarmee werd Collignon door zijn afscheid zelf even onderdeel van het nieuws.

 

Data tournee

Universiteitsbibliotheek Utrecht:

Expositie van 7 september t/m 11 oktober

 

Forum Groningen:

Lezing op 28 september

 

Nieuwspoort Den Haag:

Expositie van 22 oktober t/m 18 november

 

Cacaofabriek Helmond:

Expositie van 3 november t/m 24 november

Lezing op 3 november

 

Beeld & Geluid Hilversum 

Museumpod van 9 september t/m 14 oktober

Lezing op 24 november

Atlas van Stolk Rotterdam

Expositie van 11 t/m 29 november

Later dit jaar is de expositie ook te zien bij Rozet Arnhem en Louis Hartlooper Complex Utrecht. Houdt de website van Beeld & Geluid in de gaten voor de laatste updates.

 

Kaartverkoop

Meer informatie over de kaartverkoop van de lezing op 24 november bij Beeld & Geluid volgt binnenkort via de website en social media-kanalen van Beeld & Geluid. De museumpod over Jos Collignon is te bezoeken bij aankoop van een ticket voor het Mediamuseum.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL