Anti-racisme serie Uit de kramp wordt lesmateriaal voor scholieren

Uit de kramp nieuws2.png
  • png

Bron: KRO-NCRV, Uit de kramp

Beeld & Geluid presenteert in samenwerking met KRO-NCRV, Schooltv en het Wereldmuseum lesmateriaal over tv-serie Uit de kramp. In deze driedelige serie, die onlangs te zien was op NPO 3, onderzoekt presentatrice Sosha Duysker waarom het zo lastig is om over racisme te praten. De lesmaterialen helpen scholieren van het primaire en middelbaar onderwijs om zich bewuster te worden van racisme.


In aanloop naar Keti Koti (maandag 1 juli) bundelde het Onderwijs-team van Beeld & Geluid geselecteerde fragmenten uit de serie Uit de kramp, voorzien van discussievragen waarmee docenten hun leerlingen aan het denken kunnen zetten. Daarnaast kunnen docenten gebruikmaken van de meegestuurde kant-en-klare lessen over Keti Koti en een ‘Racisme Kennistest’, allemaal verrijkt met archiefmateriaal.


Ik denk dat het belangrijk is dat we ons állemaal meer verdiepen in onze gezamenlijke geschiedenis. Want we staan niet los van het verleden, we zijn er allemaal onderdeel van. En daarmee zijn we ook samen de sleutel tot de toekomst. Het is mijn overtuiging dat meer kennis leidt tot meer begrip. En vanuit begrip ontstaat empathie. Sosha Duysker (KRO-NCRV), bedenker en presentator van het programma

In de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid kunnen leerlingen, studenten en docenten gratis struinen door een selectie van meer dan 170.000 programmatitels uit het media-archief. De Onderwijsafdeling van Beeld & Geluid zorgt voor de selectie van de beste fragmenten per vak.


Uit de kramp is te zien bij KRO-NCRV op NPO Start. Ander lesmateriaal met beeld uit de serie is ook beschikbaar via Wereldmuseum en Schooltv

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL