Beeld & Geluid Spoelt Terug

TV-nostalgie centraal tijdens archiefdagen op 25 en 26 mei

1920x1080_agenda.jpg
  • jpg

In het weekend van 25 & 26 mei gaat Beeld & Geluid terug in de tijd met de eerste editie van Beeld & Geluid Spoelt Terug. Tijdens deze archiefdagen staat de tv-nostalgie centraal met verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo vinden zaalprogramma’s plaats rondom het TV-programma Nederland op Film en de populaire jeugdserie uit de jaren 70, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Ook zijn er workshops voor kinderen en worden interessante rondleidingen door de depots georganiseerd. 


Zaterdag 25 mei: Nederland op Film

Op zaterdag 25 mei staat de dag in samenwerking met Omroep MAX in het teken van het populaire tv-programma Nederland op Film. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls geeft een lezing en je kunt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Nederland op film bekijken. Ligt er nog een film te verstoffen op zolder? Bezoekers kunnen hun parels op 16mm en 8mm films laten beoordelen door experts en ze ter plekke laten digitaliseren of gebruikmaken van de aanwezige scanners om ze te bekijken.


Zondag 26 mei: Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?

Presentator Harm Edens kijkt samen met schrijver Harrie Geelen, actrice Loeki Knol en andere gasten terug op het populaire Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Het kinderkoor van destijds treedt op én voor het eerst in decennia wordt een ‘nieuwe’ aflevering van Hamelen vertoond, dankzij de vondst van vier nog ontbrekende afleveringen. Kinderen leren alles over het hoorspel in een workshop gepresenteerd door Bram Heijligers, bekend van TikTok en het tv-programma Au pairs. Ook is een expositie te zien met o.a. Karbonkel (uit Ik Mik Loreland) en de Fabeltjeskrant.


Het hele programma is hier te bekijken

Hamelen persbericht afl 18.png
  • png

Aflevering 18, met vlnr Loeki Knol, Will van Selst, Rob de Nijs, Martin Brozius, Ab Hofstee en het Kinderkoor 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL