Mediamuseum toegankelijk met navigatie-app voor bezoekers met een visuele beperking

Naamloos.png
  • png

Beeld & Geluid introduceert de eZwayZ-app, een app waarmee bezoekers met een visuele beperking kunnen navigeren door het gebouw en het Mediamuseum. Na het Rijksmuseum en NEMO is Beeld & Geluid het derde museum dat de eZwayZ-app introduceert.

Beeld & Geluid zet zich in om het Mediamuseum zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat alle Nederlanders dezelfde museumervaring beleven. De navigatie-app, die bezoekers op hun telefoon kunnen downloaden, begeleidt de bezoeker door het museum. De app gebruikt geen GPS, maar werkt met een scan die een digitaal beeld heeft gemaakt van het museum. De app biedt de bezoeker verschillende mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk mee te navigeren. Zo kan iemand een hoogcontrast geleidelijn volgen die aangeeft hoe je moet lopen, of kun je kiezen voor gesproken aanwijzingen en trilsignalen. Karen Drost, manager Mediamuseum: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Beeld & Geluid. We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen - zeker als het gaat om leven in media. Met dit soort nieuwe technieken hopen we dat we ons gebouw en museum nog toegankelijker maken.”

Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid binnen Beeld & Geluid en hoe je eZwayZ kunt downloaden en gebruiken.

Beeld & Geluid introduceert de eZwayZ-app, dankzij een bijdrage van Bartiméus Fonds. VSBfonds heeft het mogelijk gemaakt dat Beeld & Geluid een meer diverse museumreis op maat kon realiseren, door het toevoegen van ondertiteling en audiostreaming.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL