Stembus voor Nieuwsfoto- en Sportfoto van het Jaar 2023 geopend

PB Nieuwsfoto.png
  • png

De verkiezing voor de publieksprijzen van de Nieuwsfoto en Sportfoto van het Jaar is geopend. Van 4 tot en met 8 januari kan het publiek via stemmen.stichtingnieuwsfoto.nl stemmen op de foto’s van de shortlist die door de vakjury zijn geselecteerd. Na de prijsuitreiking op dinsdag 9 januari zullen de twintig genomineerde foto's tot en met 14 april te zien zijn bij Beeld & Geluid in Den Haag.

 

Onder de genomineerden zijn onder meer de foto van PVV-leider Geert Wilders na de verkiezingsoverwinning op 22 november in Scheveningen (fotograaf: Remko de Waal), het beeld van duizenden Feyenoord-fans op de Coolsingel na het behalen van de landstitel (fotograaf: Pim Ras) en een vallende Femke Bol tijdens de estafettefinale van de 4x400 meter op het WK Atletiek van afgelopen augustus (fotograaf: Robin van Lonkhuijsen).

 

De jury’s, onder leiding van voormalig nieuwslezer en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (Nieuwsfoto) en NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen - Nieberg (Sportfoto), hebben voor iedere categorie tien foto’s genomineerd. Zij hadden de keuze uit ruim 350 foto’s die zijn ingezonden door meer dan 90 fotografen.

 

De winnaars van de publieksprijzen en de juryprijzen van de Nieuwsfoto en Sportfoto van het Jaar worden volgende week dinsdag 9 januari bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt die dag plaats in het Stadhuis van Den Haag. Tot en met 29 januari zijn in het Atrium van het Stadhuis de honderd beste foto’s te zien. De twintig genomineerde foto’s zijn daarna nog tot en met 14 april te bekijken bij Beeld & Geluid in Den Haag.

 

De verkiezing van de Nieuwsfoto en Sportfoto van het Jaar wordt georganiseerd door de Stichting Nieuwsfoto en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Nederlandse Loterij, Sony en Cameraland, ANP, Beeld & Geluid en de Nederlandse Sportpers (NSP).

Header Stichting Nieuwsfoto.png
  • png

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL