Uitreiking filmprijzen Gouden Reigers komende jaren bij Beeld & Geluid

IMG_2868.jpg
  • jpg

Op de foto (vlnr): Valentine Kuypers (conservator Beeld & Geluid), Job van Dijk (oprichter Gouden Reigers), Charlie van Dijk (organisatie Gouden Reigers), Antal van Elsen (relatiemanager Beeld & Geluid).

De uitreiking van de Gouden Reigers, de prijzen voor de beste opdrachtfilms van het jaar, vindt de komende jaren plaats bij Beeld & Geluid. Filmmakers kunnen tot het eind van het jaar hun meest geslaagde opdrachtfilms insturen, waarna een vakkundige jury de films beoordeelt. Op donderdag 14 maart 2024 weten we wie de winnaars zijn van de Gouden Reigers van 2024.


Eerdere edities van de Gouden Reigers vonden plaats in onder meer Utrecht, Amsterdam en Alkmaar. Inmiddels is het festijn, waar het metier van de opdrachtfilm wordt gevierd, uit z’n jasje gegroeid. Een grotere locatie was wenselijk. Zodoende kwam Beeld & Geluid in beeld als nieuwe partner.


"Meer dan trots zijn wij op deze ontwikkeling", zegt Job van Dijk, die samen met dochter Charlie achter de organisatie van de Gouden Reigers zit. "Beeld & Geluid is volgens ons dé autoriteit op het gebied van Nederlandse film. We vinden het fantastisch dat wij op deze manier, samen met Beeld & Geluid, de opdrachtfilm op de kaart kunnen zetten. En dat de Gouden Reigers vroeg of laat zouden neerstrijken in het hart van de Mediastad, daar konden we toch eigenlijk niet omheen?"


Voorafgaand aan uitreiken van de prijzen in de categorieën Kwaliteit en professionaliteit, Creatief en innovatief, Effectief en overtuigend, De jonge maker en hoofdprijs De Beste Opdrachtfilm van 2024 zijn alle genomineerde opdrachtfilms ook te bekijken bij een viewing in de theaterzaal van Beeld & Geluid.


Kans maken op een Gouden Reiger? Stuur dan uiterlijk 31 december jouw opdrachtfilm in via goudenreigers.com!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL