Beeld & Geluid leert dit najaar over en maakt kennis met Generatie Z

Mediacafés Francine Oomen.jpg
  • jpg

Beeld & Geluid organiseert dit najaar verschillende events voor en met Generatie Z, de doelgroep van grofweg 18 tot 28 jaar oud. Onder meer schrijfster Francine Oomen en Linda Meiden-hoofdredacteur Mandy Woelkens komen langs voor gesprekken over thema’s die belangrijk zijn voor Gen Z, zoals de huizenmarkt, het klimaat en diversiteit.

 

Op 27 september komt schrijfster Francine Oomen langs bij Beeld & Geluid Hilversum voor een Mediacafé met als thema Hoe Overleef Ik… TikTok?. Presentatrice Lisa Wade gaat in gesprek met Oomen over dilemma's en uitdagingen waar Gen Z mee te maken heeft: hoe zit het met vriendschappen, faalangst, keuzestress, zelfbeeld of toekomstdromen? Ook de rol van social media in het algemeen en specifiek TikTok komt uitgebreid aan bod.

 

Eerder dit jaar lanceerde jeugdboekenschrijfster Francine Oomen haar eigen podcast, genaamd Hoe Overleef Ik…, een variant op haar boekenreeks voor jongeren. In de podcast gaat ze in gesprek met twintigers en dertigers over thema’s die een belangrijke rol spelen in hun levens.

 

Museumnacht Den Haag

Tijdens Museumnacht Den Haag is het Mediacafé nog tweemaal te volgen in Beeld & Geluid Den Haag. Zowel om 20.00 uur als om 23.00 uur kunnen Museumnacht-bezoekers aanschuiven voor een gesprek tussen Francine Oomen en Lisa Wade en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast het Mediacafé is er ieder half uur een We Go Way Back-quiz over de jaren 2010-2019 en kun je kennismaken met NewsArcade, een innovatieproject van Beeld & Geluid waarin journalistiek en gaming worden gecombineerd.

Mediacafé met Mandy Woelkens

Alle fans van Linda Meiden kunnen donderdag 19 oktober rood omcirkelen in de agenda. Dan komt hoofdredacteur Mandy Woelkens langs bij Beeld & Geluid in Den Haag. Mandy staat voor inclusiviteit en wil graag mensen inspireren om volledig zichzelf te zijn: zo spreekt ze zich uit over racisme, feminisme, gendergelijkheid, seksualiteit en diversiteit. Deze thema's komen ook zeker aan bod tijdens het Mediacafé in Den Haag.

 

Dutch Media Week

Ook tijdens Dutch Media Week, van 2 tot en met 8 oktober bij Beeld & Geluid Hilversum, is er genoeg te doen voor Gen Z. Tijdens Talent Day, op donderdag 5 oktober, krijgen jonge talenten de kans zich te presenteren aan mediabedrijven.

Kaarten voor de Mediacafés met Francine Oomen en Mandy Woelkens en Museumnacht Den Haag zijn te koop via de website van Beeld & Geluid. Informatie over inschrijving voor de Dutch Media Week Talent Day op donderdag 5 oktober is te vinden op de website van Dutch Media Week.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL