Ontdek de mediageschiedenis van Nederland tijdens de Canondagen op 13 en 14 mei bij Beeld & Geluid

Hondenhok Canondagen.png
  • png

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei staat de geschiedenis van Nederland in de spotlights bij verschillende 'canonmusea' door het hele land. Ook bij het Mediamuseum van Beeld & Geluid. De 'sleutelstukken' uit de Nederlandse historie, die samen de Canon van Nederland vormen, worden dit weekend uitgelicht. In Hilversum wordt uiteraard het verhaal van de vaderlandse Mediageschiedenis verteld.

 

In het Mediamuseum van Beeld & Geluid staat tijdens het Canonweekend het zogenaamde 'Hondenhok' centraal, een van de eerste televisies in Europa uit 1951. Een bijzondere verschijning, met de prachtige, klassieke draaiknoppen aan de voorzijde en de vorm die doet denken aan een hondenhok. Tijdens het weekend van 13 en 14 mei vertellen collectiespecialisten van Beeld & Geluid over de achtergronden van dit bijzondere toestel en de rol die het speelt in de Nederlandse mediageschiedenis. De presentaties vinden op meerdere momenten op de dag plaats gedurende dit weekend en zijn gratis te bezoeken.

 

Naast de oude televisie zijn in de centrale hal van Beeld & Geluid verschillende objecten uit de begintijd van de televisie te zien. Ook is het mogelijk om op de foto te gaan in een huiskamer uit de jaren 50, met ook 'het Hondenhok' als onderdeel van het interieur. Daarnaast kun je in de Lounge van Beeld & Geluid in de media-archieven duiken en fragmenten van oude radio- en televisieprogramma’s terugkijken.

 

Canon van Nederland

De Canondagen worden georganiseerd door het netwerk van de Canon van Nederland. In dit netwerk werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Nederlandse geschiedenis onder de aandacht te brengen. Het is de tweede editie van de Canondagen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL