Claw Boys Claw met 2 Meter Sessies On Stage te gast bij Beeld & Geluid

2 Meter Sessies On Stage - Claw Boys Claw.jpg
  • jpg

In samenwerking met Jan Douwe Kroeske presenteert Beeld & Geluid een nieuwe editie van de live talk- en muziekshow '2 Meter Sessies On Stage'. Op woensdag 17 mei (Beeld & Geluid Den Haag) en zaterdag 17 juni (Beeld & Geluid Hilversum) komt Claw Boys Claw langs, de Amsterdamse rockband met zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron.

Tijdens de avond komen de mooiste verhalen uit het veertigjarige bestaan van de band aan bod. Presentator Jan Douwe Kroeske gaat in gesprek met zanger Peter te Bos en wordt ondersteund door archiefmateriaal uit de schatkamers van Beeld & Geluid en Nederlands’ langstlopende muziekprogramma 2 Meter Sessies. Beelden van oude interviews en optredens passeren de revue en daarnaast zal de band ook een aantal nummers live ten gehore brengen.

Over Claw Boys Claw

Claw Boys Claw werd in 1983 opgericht en al gauw viel de rauwe sound van de band in de smaak bij de alternatieve muziekscene. De band wordt beschouwd als een van de belangrijkste groepen die voortkwam uit de Amsterdamse punkscene van de vroege jaren ‘80. Claw Boys Claw is nog altijd een populaire act op festivals, met optredens op Pinkpop en het Roskilde Festival in Denemarken als hoogtepunten. In 2021 kwam het nieuwste album uit, genaamd KITE.

2 Meter Sessies On Stage

De live talk- en muziekshow 2 Meter Sessies On Stage is een initiatief van Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid om aan de hand van archiefmateriaal muzikale verhalen te vertellen over de belangrijkste Nederlandse artiesten. De shows vinden plaats in een kleine theaterzaal, waardoor het een unieke, intieme belevenis is voor zowel de band als het publiek. 

Kroeske begon in 1987 met de 2 Meter Sessies en nam inmiddels al ruim 1800 sessies op met bekende namen uit binnen- en buitenland. Bands als Nirvana, Coldplay, Lenny Kravitz en Radiohead kwamen in het verleden langs in zijn studio.

Beeld & Geluid beheert een omvangrijke collectie muziekregistraties, muziekprogramma’s en concert- en studioregistraties. Met Muziekweb als onderdeel van het instituut is Beeld & Geluid daarnaast dé muziekbibliotheek van Nederland.

Kaarten voor de 2 Meter Sessies On Stage met Claw Boys Claw zijn te bestellen via beeldengeluid.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL