Het Klokhuis op bezoek bij Beeld & Geluid: tijdcapsules na tien jaar opengemaakt

Het Klokhuis pakt uit.jpg
  • jpg

Tijdens het 25-jarig Klokhuis-jubileum in 2013 maakten bijna 1400 kinderen hun eigen tijdcapsule die door Beeld & Geluid werden gearchiveerd. Op zondag 22 januari 2023, tien jaar later, is het tijd om ze naar boven te halen en terug te geven aan de kinderen van toen. Waar droomden ze van toen ze 10 waren? Wat wilden ze bewaren voor de toekomst? Wat is uitgekomen van hun toekomstvoorspellingen? Minister  voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma komt ook een kijkje nemen bij Beeld & Geluid.

Een tijdcapsule is een klein doosje of blikje waar je iets in doet. Het wordt een tijdcapsule als je 'm afsluit, ergens goed bewaart, en pas héééél veel jaren later weer openmaakt.

De teruggeef-dag in Beeld & Geluid 

Om de kinderen van toen, die nu volwassen zijn, hun tijdcapsule terug te geven, organiseert Het Klokhuis een teruggeef-dag op zondag 22 januari 2023. Dit vindt plaats in het gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum van 10:00 tot 18:00 uur. Oud Klokhuis-presentatoren Bart Meijer, Nienke de la Rive Box, Dolores Leeuwin en Lisa Wade zijn op de dag aanwezig om het ophalen te begeleiden en een aantal dozen, van wie dat willen, op groot scherm te unboxen. 

Hoog bezoek

Minister Dennis Wiersma brengt ook een bezoek aan het event in Beeld & Geluid. Hij is tussen 11:00 en 12:00 aanwezig. Hij gaat in gesprek met de 20-jarige Lisa Tsibidakis die 10 jaar geleden een tijdcapsule maakte. Voormalig Klokhuis-presentator Lisa Wade interviewt Wiersma over wat hij als 10-jarige in een tijdcapsule zou hebben gestopt, hoe hij op die leeftijd naar de toekomst keek en welke dromen hij wist te verwezenlijken. Ook doet Wiersma mee aan een quiz over nostalgische herinneringen uit het jaar 2013.

Klokhuis-aflevering over tijdcapsules 

Het Klokhuis maakt op 31 januari 2023 een nieuwe aflevering over tijdcapsules: wat zijn het en waarom worden ze gemaakt? We volgen een aantal twintigers die hun tijdcapsule van tien jaar geleden openmaakt. Wat vonden ze toen belangrijk om te bewaren? Wat is er in 10 jaar tijd veranderd? Zijn hun toekomstvoorspellingen uitgekomen? Een futuroloog vertelt waarom we zo graag dromen over de toekomst. Na de aflevering is er online een Doe Het Zelf-filmpje waarin uitgelegd wordt hoe je zelf een tijdcapsule kunt maken.

 

Terugblikken

Op 13 maart 2013 heeft presentator Maurice Lede de muur met de mooiste tijdcapsules officieel gesloten in Beeld & Geluid. Bekijk hier deze speciale pagina van deze feestelijke gebeurtenis.

Contact

Voor vragen over Het Klokhuis en/of het event ->Shirien Elsaid - marketing- en communicatieadviseur NTR, 088 - 7799 111 of shirien.elsaid@ntr.nl

Vragen over het event in Beeld & Geluid -> Jennemiek Leijssen - corporate communicatiemanager Beeld & Geluid, 06 51577014 of jleijssen@beeldengeluid.nl 

Vragen over minister Wiersma -> Lilian Jansen - woordvoerder - 06 50097543 of lilian.jansen@minocw.nl 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL