Docenten aan zet tijdens de Hackathon Zoektermen-lab

IMG_20221005_120413.jpg
  • jpg

Beeld & Geluid Onderwijs organiseerde op woensdag 5 oktober in samenwerking met Impuls Open Leermateriaal de Hackathon Zoektermen-lab ter bevordering van de vindbaarheid en het gebruik van audio- en videofragmenten uit het archief van beeldengeluidopschool.nl.  

Ruim 800 docenten verzamelden zich tijdens de regionale ResearchED in College de Brink in Laren waar ook de Hackathon Zoektermen-lab plaatsvond. Tijdens deze hackathon stond het gebruik van media voor docenten centraal en hoe zij lesmateriaal makkelijk kunnen vinden en inzetten voor hun digitale les. 

Docenten uit het speciaal onderwijs, van de docentenopleidingen van de Hogeschool Utrecht en docenten bètavakken gingen onder leiding van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) en Beeld & Geluid in teams op zoek naar de meest relevante fragmenten voor hun vak, thema of casus. Onderwijs- en collectiespecialisten maakten vervolgens een begin met het selecteren van relevante audio- en videofragmenten uit de onderwijscollectie van beeldengeluidopschool.nl.

De huidige inzichten, zoektermen en fragmenten worden verwerkt tot handzame fragmentenlijsten die docenten makkelijk kunnen gebruiken in hun les.

Beeld & Geluid Onderwijs stimuleert docenten die voorop willen lopen in digitale geletterdheid en burgerschap en die het leven van hun leerlingen, studenten, collega’s en zichzelf in media willen versterken. Ga voor meer informatie naar beeldengeluid.nl/onderwijs

Impuls Open Leermateriaal wordt gefinancierd uit het Nationaal Groeifonds. Een van de doelen van het programma is het nog beter toegankelijk maken van open leermateriaal. www.openleermateriaal.nl

HACKATHON ZOEKTERMEN-LAB

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL