Beeld & Geluid archiveert de Podcast van Maarten van Rossem

Foto podcast.jpeg
  • jpeg

Beeld & Geluid archiveert de Podcast van Maarten van Rossem en Tom Jessen. In deze podcast, die enkele keren per week verschijnt, bespreken beide heren wekelijks een ander onderwerp uit de geschiedenis. Ook de actualiteit komt voorbij. Vaste gespreksonderwerpen zijn Hugo de Jonge, Thierry Baudet, Donald Trump, de Republikeinen en vervelende menu's van servicelijnen en auto's.

Naast het archiveren en toegankelijk maken van ‘traditionele’ media als televisie en radio, richt Beeld & Geluid zich ook op het verzamelen van content van online media, zoals podcasts. Podcasts bieden een breed scala aan verhalen op het gebied van journalistiek (storytelling), actualiteiten, media, sport, persoonlijke interesses en meer. Om een representatie van dit medialandschap te bewaren, is Beeld & Geluid gestart met het archiveren van podcasts, waaronder ook ‘Maarten van Rossem - de podcast’.

Als historicus stel ik officiële archivering zeer op prijs. Het is ongelofelijk nuttig. Ik vind het eerlijk gezegd wel een compliment dat Beeld & Geluid bereid is om onze podcast te archiveren. Ik juich dat zeer toe. Ik hoop op deze wijze ook dat wij voor de eeuwigheid gearchiveerd worden. Dus dat je ook over 150 jaar nog kunt zeggen: 'Zeg, die podcast is een hoogst interessante bron voor de geschiedenis van de tijd waarin we nu leven. Maarten van Rossem, historicus en podcastmaker
Podcasting wordt in rap tempo volwassen. Dat Beeld & Geluid nu kiest voor archivering van podcasts, onderstreept dat. Podcasts zijn een aanvulling op de mediaconsumptie en geven het een goed beeld van de tijdsgeest. Tom Jessen, podcastmaker

Inmiddels zijn er al meer dan 250 afleveringen van ‘Maarten van Rossem - de podcast’ terug te vinden in het archief van Beeld & Geluid via https://zoeken.beeldengeluid.nl/. Nieuwere afleveringen zullen op een later moment binnengehaald worden met als doel de gehele podcast, dus álle afleveringen, voor het heden en de toekomst te bewaren.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL