Taco Zimmerman in Raad van Toezicht Beeld & Geluid

FotoTZ.jpg
  • jpg

Taco Zimmerman is op 20 juni 2022 als lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van Beeld & Geluid in Hilversum.

Na zijn studie Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, startte Taco Zimmerman (1969) zijn carrière als redacteur, producer en regisseur bij ‘Club Veronica’. Vanaf 1995 was hij directeur en (mede)eigenaar van diverse productiemaatschappijen, zoals StudioWTC en Palazzina Productions. Tot begin 2022 bekleedde hij de functie van CEO van Tuvalu Media Group, die hij in 2006 oprichtte. Deze productiemaatschappij maakt programma’s voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders, zoals Het verhaal van Nederland, Maestro en Brugklas.

In Taco hebben we een uitstekende kandidaat gevonden om onze Raad van Toezicht te versterken. Als producent kent hij de mediawereld als geen ander en hij is dan ook een fantastische aanvulling op ons team Onno Hoes, voorzitter Raad van Toezicht Beeld & Geluid. 

De huidige Raad van Toezicht van Beeld & Geluid telt zeven leden. De minister van OCW benoemt de voorzitter, de overige leden benoemt de Raad zelf. De Raad bestaat uit voorzitter Onno Hoes, Arendo Joustra, Julia Noordegraaf, Hedwig Saam, Najima Khan, Momet Abas en Taco Zimmerman.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL