Zestigjarige jubileumeditie Zilveren Nipkowschijf en uitreiking Zilveren Reissmicrofoon op 16 juni bij Beeld & Geluid

Zilveren Nipkowschijf.jpg
  • jpg

Op woensdag 18 mei werden in de live uitzending van Beau de genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf bekend gemaakt door juryvoorzitter en Trouw-recensent Renate van der Bas. De winnaars worden op donderdag 16 juni bekend gemaakt tijdens de feestelijke zestigjarige jubileumeditie van de Zilveren Nipkowschijf in aanwezigheid van vele oud winnaars bij Beeld & Geluid in Hilversum. Later dit jaar eert Beeld & Geluid de winnaars van de Ere Zilveren Nipkow en de Ere Zilveren Reissmicrofoon met een portret in de Wall of Fame. 

Genomineerden Zilveren Nipkowschijf

De drie genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf 2022 zijn: BOOS This is The Voice (BNNVARA) uitgezonden via YouTube en gepresenteerd door Tim Hofman, de dramaserie Het Jaar van Fortuyn (AVROTROS) onder regie van Michiel van Jaarsveld en de documentaire van Nadia Moussaid Mijn vader de gelukszoeker (VPRO). Een speciale vermelding gaat naar het Eurovisie Songfestival 2021 (AVROTROS). Een Ere Zilveren Nipkowschijf is toegekend aan Paul Witteman.

Genomineerden Zilveren Reissmicrofoon

De genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn eveneens bekend. Voorzitter en NRC-recensent Vincent Bijlo en de jury nomineerden drie kandidaten. De onbekende kinderen van Kamp Westerbork, een podcast van Rob Trip en anderen voor NPO Radio 1 (NOS), het radiowerk van Jet Berkhout voor NPO Radio 4 (AVROTROS) en Bureau Buitenland NPO Radio 1 (VPRO) gepresenteerd door Tim de Wit en Sophie Derkzen. Een speciale vermelding is voor Tim op het Broek (KINK) en de Ere Reissmicrofoon gaat naar Hans Hogendoorn.

Ga voor de juryrapporten naar www.nipkowschijf.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL