Spinvis duikt in de geheimen van de Briennekist tijdens Mediacafé Beeld & Geluid

Briennekist.jpg
  • jpg

In de zeventiende eeuw bewaarde postmeester Simon de Brienne 2600 brieven in een brievenkist en hoopte ze ooit alsnog te kunnen afleveren. Dit gebeurde nooit. Waarom werden de brieven niet bezorgd en waar gingen ze over? Conservator Anja Tollenaar en singer-songwriter Spinvis nemen bezoekers op zondag 15 mei en zaterdag 21 mei mee in de geheimen van de Briennekist, hét topstuk uit de collectie van Beeld & Geluid Den Haag.

De geheimen van de Briennekist

In maart 2021 slaagde een internationaal team van wetenschappers erin om een van de ongeopende brieven uit de kist te lezen met behulp van moderne scantechnologie. In het mediacafé bespreekt Tollenaar waarom dit bijzonder is, welke nieuwe informatie ze ons bieden en legt zij een verband met het heden. Want deze brieven lezen, mag dat eigenlijk wel? Spinvis, zelf ooit werkzaam op de afdeling ‘ontraceerbaar’ bij de PTT zorgt voor muzikale intermezzo’s en laat zijn fantasie los op de nooit geopende brieven. 

De Mediacafés vinden plaats op onderstaande data en locaties. Tickets kunnen worden gereserveerd via de website

- Zondag 15 mei - 11:00 - 12:30 uur - Beeld & Geluid Hilversum

- Zondag 15 mei - 16:00 - 17:30 uur - Bibliotheek Utrecht

- Zaterdag 21 mei - 14:30 - 16:00 uur - Beeld & Geluid Den Haag

Over de Mediacafés

In Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld & Geluid recente en historische ontwikkelingen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de veelzijdige schatkamer van Beeld & Geluid. Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Spinvis fotograaf Maartje Strijbis.jpg
  • jpg

Fotograaf: Maartje Strijbis

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL