Beeld en Geluid sluit zich aan bij Digital Preservation Coalition

DCP.png
  • png

De Digital Preservation Coalition (DPC) verwelkomt Beeld en Geluid als het nieuwste geassocieerde lid van de Coalitie. Beeld en Geluid heeft, naast het beheer over een van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld, sterke belangen in het pleiten voor het behoud van nieuwe media - sociale media, webinhoud en immersive media zoals VR/AR – en het ontwikkelen van standaarden en praktijken. Het instituut voerde al een aantal onderzoeksprojecten op dit gebied uit.

“Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid maakt al een aantal jaren goed gebruik van de DPC-middelen en we kijken er erg naar uit om onze betrokkenheid en verdere inzet voor de wereldwijde gemeenschap van digitaleduurzaamheidsexperts te vergroten”, zegt Johan Oomen, Hoofd Onderzoek bij Beeld en Geluid. “Als een van Europa's grootste audiovisuele archieven willen we vooral verder bijdragen aan het veiligstellen van complexe born-digital objecten. Gezien de gemeenschappelijke uitdagingen willen we de band tussen DPC en de audiovisuele archiveringsgemeenschap, inclusief de No Time to Wait-, FIAT/IFTA- en IASA-netwerken, graag verder versterken.”

Juan Bicarregui, voorzitter van het DPC-bestuur, verwelkomde Beeld en Geluid in de Coalitie met de volgende woorden: "Als een organisatie die een brug slaat tussen cultuur en media, en als specialisten op dit gebied, kijken we ernaar uit om nauw samen te werken met Beeld en Geluid en hun partners in Nederland en om waardevolle lessen van elkaar te leren.”

Over DCP

De DPC is een internationale non-profit pleitbezorger voor duurzame toegankelijkheid van digitale content. De Coalitie helpt leden over de hele wereld om toegang op lange termijn te verschaffen tot digitale content en diensten. Dat doet zij door middel van betrokkenheid bij de community, gerichte belangenbehartiging, training en personeelsontwikkeling, capaciteitsopbouw, goede praktijken en standaarden, en door goed beheer en bestuur. Haar visie is een veilige digitale erfenis.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL