Beeld en Geluid presenteert gevarieerd programma voor culturele zomer

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Op 5 juni is het zo ver: de start van de culturele zomer met het openen van de museumdeuren! Waar de deuren van Beeld en Geluid in Hilversum ook na 5 juni gesloten blijven, zal het museum van Beeld en Geluid Den Haag wel de deuren openen. Naast het in vorig jaar september geopende museum is deze zomer ook de World Press Photo expositie te zien. Beeld en Geluid werkt in Hilversum aan een grootse verbouwing van het museum en zal in het najaar van 2022 weer bezoekers verwelkomen. Wel biedt het mediamuseum in Hilversum deze zomer van 11 juni tot en met 12 september iedere vrijdag rondleidingen. 

 

Rondleidingen tijdens Erfgoedfestival Gooi en Vecht (Hilversum)

Tijdens het Erfgoedfestival Gooi en Vecht 2021 is Beeld en Geluid van 11 juni tot en met 12 september elke vrijdag om 13:30 uur te bezoeken voor een rondleiding. Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld en Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van onze media-historische collectie. Speciale aandacht is er voor de 'grensverleggende' televisievakvrouw, Mies Bouwman. De rondleidingen kosten 2,50 euro per persoon. Tickets zijn online te reserveren.

 

Museum Beeld en Geluid Den Haag

Herken jij Fake News? Hoe goed presteer jij onder de druk van flitsende camera’s tijdens het geven van een persconferentie? En hoe zet je social media in om aandacht te trekken voor wat jij belangrijk vindt? Het mediamuseum van Beeld en Geluid Den Haag staat in het teken van nieuwswijsheid en is vanaf 5 juni op woensdag, zaterdag en zondag geopend tussen 11:00 en 17:00 uur. Bezoek de website voor actuele openingsdagen en tijden. 

 

World Press Photo Expositie 2021 (Den Haag)

De World Press Photo 2021, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is deze zomer weer te zien in Beeld en Geluid Den Haag. De ruim 150 bekroonde beelden en video’s, inclusief de World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year, zijn van 17 juli tot en met 5 september te zien. Tickets zijn online te reserveren.

 

Cartooning for Press Freedom (Den Haag)

Grijp je kans! Nog tot 23 juni is de tijdelijke tentoonstelling Cartooning for Press Freedom te zien bij Beeld en Geluid Den Haag. Een unieke verzameling cartoons uit alle hoeken van de wereld, ter ere van de World Press Freedom Conference (WPFC 2020) waarin professionele cartoonisten laten zien hoe zij met persvrijheid en censuur omgaan. Tickets zijn online te reserveren. 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL