Beeld en Geluid ontvangt 459.428 euro dankzij deelnemers BankGiro Loterij

Paul Ridderhof 12mrt21 (1028).jpg
  • jpg

Een feestelijk begin van de week voor Beeld en Geluid. Het museum ontving een cheque van 459.428 euro van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage ontwikkelt Beeld en Geluid presentaties en programmering over media toen, nu en straks. 

 

‘We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar. Deze prachtige bijdrage helpt ons enorm om iedereen in heel Nederland te trakteren op activiteiten over de uitdagende wereld van media. Samen met de BankGiro Loterij bouwen we aan het meest dynamische mediamuseum ter wereld, waar we onze bezoekers leren, verbazen en betoveren op hun persoonlijke reis door media,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

 

'De BankGiro Loterij spant zich enorm in voor de culturele sector in deze zware tijden. Ik ben hen zeer dankbaar voor dit stabiele partnerschap!' Onno Hoes, voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid. 

 

Zien en doen in 2021

Met de bijdrage organiseert Beeld en Geluid het komende jaar een reeks Mediacolleges en Mediacafés waarin actuele mediaverhalen worden belicht. Zo onderzoeken makers en deskundigen de rol van media in ons leven in de Mediacolleges en staat in de Mediacafés de collectie van Beeld en Geluid centraal, waarbij collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media illustreren met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid. 

 

Nieuw museum

Het nieuwe museum van Beeld en Geluid, waaraan de BankGiro Loterij ook bijdraagt, opent in het najaar van 2022 de deuren. In aanloop naar deze opening geeft Beeld en Geluid maandelijks een blik achter de schermen via de webserie (W)Auw van de bouw. Presentatrice Sosha Duysker gaat hierin op zoek naar de Wauw’s en de Auw’s die komen kijken bij het bouwen van een nieuw museum. 

 

Meer informatie: https://beeldengeluid.nl/het-nieuwe-mediamuseum 

 

BankGiro Loterij

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt er ieder jaar een miljoenenbedrag geschonken aan cultuur in Nederland. De helft van de opbrengst van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder Beeld en Geluid. Met deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Foto: Paul Ridderhof, Studio Gemini

BankGiro Loterij bedankt!

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL