Onno Hoes benoemd als voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid

LH1GxXeF_400x400.jpg
  • jpg

HILVERSUM, Onno Hoes (Leiden, 5 juni 1961) treedt op donderdag 11 juli 2019 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van Beeld en Geluid in Hilversum. Hij volgt Guusje ter Horst op, die acht jaar voorzitter van de Raad was. Hoes is sinds 28 november 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer en zal vanaf 1 augustus aanstaande algemeen voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) zijn.

Hoes was zelfstandig ondernemer totdat hij in 2001 gedeputeerde van economische zaken in Noord-Brabant werd. In november 2010 werd Hoes benoemd tot burgemeester van Maastricht. Deze functie bekleedde hij tot juni 2015.

Hoes is sinds drie jaar voorzitter van de VVD Regio Zuid, is bestuurslid bij het United World College in Maastricht en sinds kort lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.  

'De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Onno het voorzitterschap van mij gaat overnemen. Onno beschikt over de juiste kennis en expertise om de Raad te completeren. Met zijn brede bestuurlijke ervaring is hij de aangewezen persoon om de Raad te gaan leiden’ Guusje ter Horst, voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid

De huidige Raad van Toezicht van Beeld en Geluid telt acht leden bestaande uit Karin de Groot (managing director ITV Studios Netherlands), Shula Rijxman (bestuursvoorzitter NPO), Julia Noordegraaf (hoogleraar Digitaal Erfgoed, UvA), Hedwig Saam (directeur Museum Het Valkhof), Mieke Pigeaud-Wijdeveld (eigenaar PI Control), Bert Huisjes (directeur omroep WNL) en Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier Weekblad).

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL