Meivakantie: lachen én leren bij Beeld en Geluid!

Van theatershows en masterclasses stand-up comedy tot karikatuur tekenen en raps maken

Kinderen_opnamen.jpg
  • jpg

Grappenmakers (in de dop) opgelet! Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor. Geniet met het hele gezin van de theatershow van VET Kindercabaret, laat je fantasie de vrije loop tijdens de familie-acteerworkshop of leer de kneepjes van het stand-up comedy vak van professionele lolbroeken zoals Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. Dat wordt lachen!

Grappig, of toch serieus?

In het kader van de nieuwe tentoonstelling Serieus grappig over satire in Nederland, halen grappenmakers deze meivakantie hun hart op bij Beeld en Geluid. Naast tv-fragmenten in de tentoonstelling van onder andere De Luizenmoeder, Theo en Thea en De TV Kantine, leer je via allerlei activiteiten dat humor niet altijd alleen grappig is, maar soms ook een serieuze boodschap bevat of een beetje schuurt. Maak bijvoorbeeld je eigen rap of songtekst waarin je grappen en een serieuze boodschap combineert, teken een karikatuur van een BN’er of familielid, speel met het hele gezin mee in een sketch of vorm met tekst en beeld een eigen hippe meme. Voor de allerkleinsten is er een knutselhoek waarin zij een wit konijn kunnen aankleden met bijvoorbeeld bokshandschoenen of juist donzig velletje.

Op jacht naar goede grappen

Geniet en leer je het liefst van echte professionals? Dat kan in de meivakantie ook bij Beeld en Geluid! Zo helpen de comedians van Comedyhuis Utrecht je bij het improviseren van de beste grap en leert Tex de Wit, bekend van onder andere Zondag met Lubach, je wat een goede grap is en of je zomaar over iedereen grappen mag maken. Tot slot neemt VET Kindercabaret kinderen van 5 tot 85 jaar mee in een hilarische zang- en theatershow over herkenbare situaties zoals zwemles, (vals)spelen, chaos op de achterbank, eten met een P en trakteren op school.

Agenda

Benieuwd wanneer je voor welke activiteiten bij Beeld en Geluid in Hilversum terecht kunt? Kijk voor datum, tijd en tickets snel op www.beeldengeluid.nl/meivakantie of zie het overzicht hieronder:

 

- Familie-acteerworkshop, speel mee in een sketch. Dagelijks om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. 

- Theatershow VET Kindercabaret. Dinsdag 30 april en donderdag 2 mei om 14:00 uur.

- Masterclass stand-up comedy. Woensdag 1 mei om 14:00 uur.

- Masterclass Tex de Wit. Vrijdag 3 mei om 14:00 uur.

 

En verder dagelijks van 11:00 uur tot 16:00 uur:

- Teken een karikatuur

- Maak een meme

- Maak je eigen rap of songtekst

- Knutsel je eigen konijn

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL