Bart Brandsma geeft 19 maart eenmalige lezing bij Beeld en Geluid

Polarisatie en de rol van media centraal tijdens docententraining

Docententraining foto.jpg
  • jpg

Op dinsdag 19 maart geeft sociaal en politiek filosoof Bart Brandsma een eenmalige lezing over polarisatie en de rol van de media in de klas. Hij doet dit tijdens een docententraining Media DNA in de klas bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het interactieve programma biedt docenten kennis en een aantal tools om direct in de klas toe te passen en het gesprek met leerlingen aan te gaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/media-dna-de-klas.

Programma

Tijdens de docententraining Media DNA in de klas wordt doorgedrongen tot de kern van de werking van media en de invloed hiervan op ons. Deelnemers krijgen inzicht in hoe nieuws gemaakt en verspreid wordt en hoe hypes ontstaan. Het interactieve programma geeft handvatten om constructief in gesprek te gaan over gebeurtenissen in de (sociale) media. De training is interessant voor docenten, jongerenwerkers en andere geïnteresseerden.

Het programma bestaat uit een lezing van Bart Brandsma waarin de mechanismen achter polarisatie en de rol van de media besproken worden. Hij gaat specifiek in op verschillende rollen die docenten aan kunnen nemen in een debat met hun leerlingen. In de Masterclass Medialogica (i.s.m. HUMAN) wordt de totstandkoming van de publieke opinie onderzocht en besproken. Tot slot brengen aanwezigen een bezoek aan de tentoonstelling Serieus grappig.

Brandsma

Bart Brandsma is sociaal en politiek filosoof, trainer en consultant. Hij werkte als journalist en documentairemaker en werd genomineerd voor de Socrates-onderscheiding, de prijs voor het meest toegankelijke filosofieboek.

 

Docententraining

Beeld en Geluid draagt bij aan de ontwikkeling van mediawijze leraren. Het instituut ondersteunt docenten die hun mediakennis en -vaardigheden willen vergroten.

Meer informatie en tickets: https://www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/media-dna-de-klas

Contactgegevens