Serieus grappige voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid

Wat is satire en waarom bestaat het? Kun je zomaar alle grappen maken? En zijn alle grappen wel grappig? De hele voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid staat in het teken van satire! Speel met het hele gezin mee in een sketch, teken een karikatuur, maak een meme of volg een van de superworkshops van een échte satiricus. Nog niet uitgeleerd? Geef jouw kind dan op voor de kindercollegereeks van MuseumJeugdUniversiteit en wordt in vier colleges een afgestudeerd kind-satiricus.

Kinderen_opnamen.jpg
  • jpg

Speel mee in een sketch 

Voor het hele gezin | dagelijks om 11:00, 13:00 en 15:00

Ben jij een koning in het nadoen van de koning? Of een ster in het naspelen van een oude oma of een bepaalde BN’er? Ontwerp je eigen sketch bij Beeld en Geluid! Na een paar repetities ben je klaar om voor een green screen jouw sketch te spelen, die je vervolgens toegestuurd krijgt.

Maak een karikatuur, meme of voice-over 

Voor het hele gezin | dagelijks van 11:00 tot 16:00 uur

Teken je eigen karikatuur, maak een meme of neem zelf een voice-over op bij dierenfilmpjes of het NOS journaal. Voor je het weet heb jij een Lucky TV-waardig item gemaakt of ben je de nieuwe André van Duin!

Superworkshops satire 

Voor het hele gezin | 19 - 21 en 26 - 28 februari | 14:00 uur

Overdrijven, bespotten en belachelijk maken via cartoons, grapjes over koning Willem-Alexander op televisie of de allergrappigste krantenkoppen verzinnen? Cartoonist Merel Barends, cabaretier Klaas van der Eerden en De Speld-redacteur Nathan de Groot leert jullie in verschillende workshops van een uur graag de kneepjes van het satire-vak. Gaan jullie voor het tekenen van een karikatuur of spotprent, kruipen jullie in de rol van komische televisiemaker of bedenken jullie als tijdelijke De Speld-redacteurs welk nieuws de voorpagina moet halen?

 

Kijk voor de exacte data per onderwerp en meer informatie over de superworkshops op www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/voorjaarsvakantie-serieus-grappig

In vier colleges naar kind-satiricus 

Voor kinderen van 10 -12 jaar | MuseumJeugdUniversiteit

Wil jouw kind altijd het naadje van de kous weten en zijn gevatte grapjes bij jullie thuis dagelijkse kost? Om een echte kind-satiricus te worden is één superworkshop tijdens de voorjaarsvakantie natuurlijk niet genoeg! Volg de kindercollegereeks en leer van wetenschapper Mark Boukes, cabaretier Klaas van der Eerden, striptekenaar Merel Barends en De Speld-redacteur Nathan de Groot alles over satire en waarom het zo belangrijk is dat het bestaat. Van het bedenken van de beste grappen in tekst, tekening en op toneel tot een lesje satire-geschiedenis: na vier colleges loopt jouw kind als afgestudeerd satiricus met een diploma de deur van Beeld en Geluid uit!

De colleges van de MuseumJeugdUniversiteit vinden plaats op 10 februari, 10 maart, 14 april en 12 mei van 11:00 - 12:00 uur. Geef jouw kind op of kijk voor meer informatie op www.beeldengeluid.nl/museumjeugduniversiteit

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL