Internationale dj’s Red Light Radio duiken in platencollectie Beeld en Geluid

RLRfromtheArchive-Campagnebeeld.jpg
  • jpg

De meest uitgebreide platencollectie van Nederland kleurt rood! Op 6 februari zendt Red Light Radio tussen 11:00 en 15:00 uur live uit vanuit het depot van Beeld en Geluid. In het programma Red Light Radio from the Archive duiken vier internationale dj’s in het archief en verzorgen een set met platen uit de Beeld en Geluid collectie. Dit jaar zullen in totaal zestien dj’s vanuit het archief hun favorieten draaien. Members van het Discogs Database Team zijn ook aanwezig om te helpen bij het documenteren van de dj selecties. 

Red Light Radio from the Archive

Voor de eerste editie op 6 februari zijn dj’s Gilb’r, Kléo, Robert Bergman en Femke Dekker (Loma Doom) het archief in gedoken om hun persoonlijke vondsten met luisteraars te delen. Laat je verrassen, ontdek het archief en kijk en luister mee. Red Light Radio verzorgt een livestream vanuit het Beeld en Geluid archief die te volgen is via Facebook. Discogs interviewt daarnaast de dj's waarbij zij ingaan op de verhalen achter de geselecteerde platen. De hoogtepunten publiceren zij op hun blog. 

Hergebruik van audiocollecties

Red Light Radio from the Archive is onderdeel van RE:VIVE. Een initiatief van Beeld en Geluid dat archieven en muzikanten samenbrengt om nieuwe producties te maken, gebaseerd op en geïnspireerd door audiocollecties. Beeld en Geluid’s RE:VIVE is al drie jaar lang een resident van Red Light Radio.

Luister op 6 februari mee via www.redlightradio.net of kijk voor meer informatie en de videoportretten van de dj’s op www.beeldengeluid.nl/redlightradiofromthearchive

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL