SpangaS viert herfstvakantie in Beeld en Geluid

Groepsfoto2 (2).jpg
  • jpg

Hilversum - Beeld en Geluid organiseert in de herfstvakantie van zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober een aantal masterclasses en meet & greets met de acteurs van de jeugddramaserie SpangaS. Zo krijgen bezoekers acteertips van de acteurs, en doen ze mee aan een quiz. Ook kunnen ze in een workshop zelf een scène uit de serie naspelen en versieren ze een decorstuk dat gebruikt gaat worden in komend televisieseizoen.

Terwijl de kinderen een masterclass met de acteurs bijwonen, kunnen ouders in gesprek gaan met de makers. Steef Hupkes, conrector Damstra in de serie, ontvangt elke keer twee makers, zoals de hoofdschrijver, online content redacteur of de dramaturg. Zij vertellen over de keuzes die zij maken bij de onderwerpen en het belang van identificatie en rolmodellen. De makers gaan niet alleen het gesprek aan met elkaar, maar juist ook met het publiek in de zaal.

De serie SpangaS van KRO-NCRV is bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november haar 2000e aflevering. Hiermee is het de langstlopende, dagelijkse Nederlandse jeugddramaserie ooit. De serie volgt tien leerlingen van het Spangalis College. De ‘Spangalisten’ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. Vriendschap, liefde en emotie tussen de leerlingen staan centraal. Ook maatschappelijke kwesties en diversiteit krijgen veel aandacht in de serie.

SpangaS is dagelijks om 18.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Favicon for beeldengeluid.nl SpangaS viert herfstvakantie | Beeld en Geluid beeldengeluid.nl

SpangaS.jpg
  • jpg

Contactgegevens