Media in mei bij Beeld en Geluid

Er staan wederom vele media-activiteiten op de planning bij Beeld en Geluid in mei. De meivakantie staat in het teken van de Nieuws of Nonsens dagen, er is een ode aan de beroemde televisie-acteur Ko van Dijk en tijdens Aether Live wordt er teruggeblikt op de mediageschiedenis van Hilversum aan de hand van de collectie van Beeld en Geluid.

Foto door Paul Ridderhof.jpg
  • jpg

Nieuws of Nonsens dagen

Zaterdag 28 april t/m zondag 6 mei | elke dag van 11.00 uur tot 16.00 uur | meer info

In de meivakantie organiseert Beeld en Geluid de Nieuws of Nonsens dagen. Tijdens deze dagen komen (nieuws)media en de journalistiek in de aandacht. Arjen Lubach komt langs, die het gaat hebben over satire, en er is een lezing over mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN). Ook is er een Jeugdjournaal-masterclass door presentatoren Lysette van Geel en Tamara Seur. Voor kinderen en gezinnen zijn er workshops, dagelijkse familie-quizzen, een kinderpersbureau en meer.

Ko van Dijk: een grote televisiester

Zondag 13 mei | 15:30 tot 17:00 uur | meer info

Ko van Dijk was Nederlands beroemdste televisieacteur toen hij op 6 mei 1978 overleed. Paul Haenen spreekt in dit programma met acteur Jeroen Krabbé over hun samenwerkingen met Ko van Dijk, zijn televisiewerk, zijn zakelijk instinct en zijn nauwe samenwerking met producent Joop van den Ende. Een gesprek vol anekdotes en fragmenten. Speciaal voor Moederdag is dit evenement gratis te bezoeken voor alle moeders die met onze bezoekers meekomen.

Aether Live

Donderdag 24 mei | 15:30 tot 17:00 uur | meer info volgt via www.beeldengeluid.nl/agenda

Geïnteresseerd in het Hilversumse omroepverleden? Kom dan naar deze vijfde editie van Aether Live. Tijdens deze talkshow worden vele herinneringen opgehaald uit de mediageschiedenis van Hilversum, aan de hand van bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid.

Veel evenementen van Beeld en Geluid zijn gratis te bezoeken met de BankGiro Loterij VIP-KAART of Museumkaart. Kijk voor alle informatie op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL