StukTV cureert tentoonstelling Beeld en Geluid in themamaand entertainment

Populair YouTube-trio geeft masterclass en leidt bezoekers virtueel rond in Let’s YouTube

Giel, Stefan en Thomas van het populaire YouTube-kanaal StukTV leiden bezoekers van de tentoonstelling Let’s YouTube vanaf zaterdag 6 mei virtueel rond. Dan start het thema Entertainment in deze tijdelijke expo van Beeld en Geluid in Hilversum. Extra activiteiten in het museum tijdens de themamaand zijn een masterclass van StukTV op Hemelvaartsdag en een fandag van het jongerenplatform Concentrate.

StukTV is in mei curator van Let's YouTube bij Beeld en Geluid
  • jpg
StukTV is in mei curator van Let's YouTube bij Beeld en Geluid

In Let’s YouTube ontdekken bezoekers de impact van YouTube op hun leven en leren ze hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan met het maken van YouTube video’s. Maandelijks wisselt het thema, en met alle kattenfilmpjes, hilarische pranks, enerverende shows en gewaagde stunts op YouTube kan Entertainment niet ontbreken.

In deze themamaand zijn Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt van het zeer populaire StukTV (1,4 miljoen abonnees) curator van Let’s YouTube. Zij tonen de video’s die hen het meest inspireren, heten bezoekers virtueel welkom en geven hen tips bij het maken van een video in de YouTube Rooms.

In challenges ontdekken bezoeker de impact van YouTube op hun leven.
  • jpg
Bezoekers bekijken YouTube-content in 360 graden met de Samsung Gear VR.
  • jpg
Op de Trending Wall is de selectie van de ambassadeur van de maand te zien.
  • jpg
In de YouTube Rooms maken bezoekers voor een greenscreen hun eigen video's.
  • jpg

Masterclass StukTV

donderdag 25 mei

Ook geven de mannen van StukTV op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, een masterclass waarin ze vertellen hoe zij hun video’s maken en hoe hun kanaal zo groot is geworden. In een Q&A krijgen fans antwoord op al hun vragen.

Concentrate Fandag

vrijdag 26 mei

Op vrijdag 26 mei kunnen de liefhebbers van online jongerenplatform Concentrate hun hart ophalen: dan is de fandag. In een meet & greet ontmoeten ze Concentrate hosts Kaj van der Ree, Kaj Gorgels, Bobbie Bodt, Thomas Cox, Holly Mae Brood, Stefan Jurriens en Nesim Najih, maar ook  Bibi Breijman, Lizzy van der Ligt en Sophie Milzink zijn erbij. 

Een live editie van Zie Ze Liegen vormt een wel heel spannende kennismaking met de nieuwste Concentrate-hosts Stefan (StukTV), Nesim (Supergaande) en Holly Mae (Nieuwe Tijden). Volgens het format van deze populaire serie gaan zij aan de leugendetector terwijl zij persoonlijke vragen moeten beantwoorden van het publiek.

Als afsluiter is de lancering van een nieuw extra kanaal van Concentrate. Bezoekers krijgen het eerste format exclusief te zien, waar Bibi, Lizzy en Sophie een rol in spelen. 

De Concentrate Fandag wordt mogelijk gemaakt door RTL MCN.

De hosts van het nieuwe Concentrate: Kaj  Gorgels, Nesim Najih, Bobbie Bodt, Stefan Jurriens, Thomas Cox, Bobbie Bodt en Kaj van der Ree.
  • jpg
De hosts van het nieuwe Concentrate: Kaj Gorgels, Nesim Najih, Bobbie Bodt, Stefan Jurriens, Thomas Cox, Bobbie Bodt en Kaj van der Ree.

YouTube Bootcamp

elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

Elke zaterdag en zondag helpen speciaal getrainde Bootcamp Trainers bij het maken van eigen YouTube-creaties. Leuk voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt en voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.

Tickets voor de events zijn verkrijgbaar via beeldengeluid.nl/letsyoutube. Reguliere tickets voor Let’s YouTube en de Beeld en Geluid experience zijn verkrijgbaar aan de kassa van Beeld en Geluid.

Partners

Let’s YouTube wordt gerealiseerd dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij en de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Samsung draagt als partner van Beeld en Geluid bij aan de totstandkoming van Let’s YouTube.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL