Beeld en Geluid op zondag in april: Westerbork, het succes van de omroepen, Johan Cruijff

Sinds kort kent Beeld en Geluid een nieuw programma op zondagochtend: Beeld en Geluid op zondag. Op zondagochtend kunnen bezoekers van alles leren over de mediawereld aan de hand van het rijke archief en het medianetwerk van de instelling. Ook in april vinden er weer bijzondere bijeenkomsten plaats.

westerbork.jpg
  • jpg
cruijff_event.jpg
  • jpg

Westerborkfilm | Tickets

Op zondag 2 april wordt een college gegeven over een belangrijk stuk uit het archief: de Westerborkfilm. Dit zijn beelden van het dagelijks leven in het Drentse concentratiekamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens dit college vertellen collectiespecialist Hans van der Windt (Beeld en Geluid) en beeldonderzoeker RenΓ© Kok (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) over de historie en de oorspronkelijke opzet van deze beelden.

Het succes van de omroepen | Tickets

Op zondag 23 april worden de omroepen uitgelicht. Dit gebeurt in een exclusieve talkshow van media-kwartaalblad Aether Live. Grietje Hoogland (cultuurwetenschapper) zal ingaan op het internationale succes van het religieuze televisiespektakel The Passion. Ook komt journalist, verslaggever en programmamaker Koos Postema langs om de kansen en gevaren van de omroepen van nu te laten zien. Jan Jaap Kassies van het Muziekcentrum van de Omroep vertelt verder over de digitalisering van het bladmuziek-archief. In dit archief komt o.a. een nog onbekende musical van Toon Hermans uit 1952 voor.

Unieke beelden van Cruijff | Tickets

Het archief is ook voor de sportliefhebber een rijke bron. Jaap de Groot, chef-sport van de Telegraaf en ghostwriter van de biografie van Johan Cruijff, geeft op 30 april een uitgebreide presentatie over de grootste Nederlandse voetballer ooit. Hierbij zal De Groot uniek audio- en videomateriaal over de voetballer uit het archief van Beeld en Geluid tonen.

Voor meer informatie over Beeld en Geluid op zondag en tickets: www.beeldengeluid.nl/agenda.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1

035-6775555 | www.beeldengeluid.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL