BankGiro Loterij schenkt Beeld en Geluid meer dan 400.000 euro voor nieuwe presentaties

Een mooi moment voor Beeld en Geluid: het museum ontving donderdagavond 16 februari op het Goed Geld Gala maar liefst 414.288 euro van de BankGiro Loterij. Beeld en Geluid gebruikt de bijdrage om nieuwe, actuele presentaties en aansprekende programmering te ontwikkelen.

Jan Müller (algemeen directeur, tweede van links) en Ineke Middag (useumdirecteur, rechts) ontvingen uit handen van de BankGiro Loterij een totaalbedrag van 414.288 euro.
  • jpg
Jan Müller (algemeen directeur, tweede van links) en Ineke Middag (useumdirecteur, rechts) ontvingen uit handen van de BankGiro Loterij een totaalbedrag van 414.288 euro.
Dankzij de fantastische bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen wij de uitdaging aan blijven gaan: onze bezoekers verrassen met verhalen en presentaties over media in een snel veranderend medialandschap!   Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid

Van het ontvangen bedrag krijgt Beeld en Geluid 114.288 euro via deelnemers die ‘geoormerkt’ meespelen. Zij hebben aangegeven dat zij willen dat de helft van de opbrengst van hun loten naar Beeld en Geluid gaat.

Cultuur toegankelijk maken voor publiek

In totaal werd 66,9 miljoen euro verdeeld op het Goed Geld Gala, dankzij de bijna 600.000 Nederlanders die meespelen met de BankGiro Loterij. Dit miljoenenbedrag komt ten goede aan 66 culturele organisaties. De meeste hiervan, waaronder Beeld en Geluid, ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij. Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL