Beeld en Geluid in de ban van food in maart

Foodgloss cureert Let’s YouTube tijdens themamaand Food

Snel een lekker recept opzoeken of tips voor een gezond dieet ophalen. Of het water in de mond laten lopen als er een overheerlijk uitziend gerecht voorbij komt. Eten is hot op YouTube! Vanaf 4 maart is food dan ook het centrale thema van de tentoonstelling Let’s YouTube bij Beeld en Geluid. Frances Lichtenberg van het populaire YouTube-kanaal Foodgloss is het gezicht van de themamaand. Zij cureert de videowall in de tentoonstelling en geeft virtueel tips voor het maken van YouTube-video’s. Ook geeft Frances een masterclass en zijn er tijdens de maand meer evenementen gepland rond het food-thema.

Frances Lichtenberg van Foodgloss is in maart het gezicht van Let's YouTube
  • jpg
Frances Lichtenberg van Foodgloss is in maart het gezicht van Let's YouTube

Foodgloss

Frances Lichtenberg heeft met Foodgloss één van de populairste Nederlandse foodkanalen op YouTube. Ze startte in 2013 met video’s maken en deelt nu twee keer per week een laagdrempelig recept met haar bijna 200.000 abonnees.

Masterclass: een kijkje in de keuken van Foodgloss

zondag 5 maart, 15.00 uur - tickets

Frances vertelt op zondag 5 maart hoe zij begon met YouTube en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van haar video’s. Dat makkelijke en snelle recept? Dat brengt heel wat meer werk mee om goed in beeld te brengen. Frances laat het live zien bij Beeld en Geluid en beantwoordt je vragen.

Maak je eigen foodvlog | powered by Samsung

zondag 12, 19 en 26 maart, 12.00 tot 15.00 uur

Maak onder begeleiding van professionele koks van restaurant Vlaar uit ‘s-Graveland je eigen foodvlog! Voor €2,50 ontvang je een culinair pakket met lekkere ingrediënten om zelf aan de slag te gaan. Maak je gerechtje en leg je ervaring vast met je telefoon of camera. In de YouTube Bootcamp kun je tips krijgen om je video te monteren.

Supergezond!? - de invloed van (social) media op het eetgedrag van jongeren

donderdag 23 maart, 19.30 uur - tickets

Diëten, superfoods en detoxing: gezondheid komt vaak om de hoek kijken als online influencers voeding bespreken. In deze talkshow voor (professionele) opvoeders spreken experts over beïnvloeding van jongeren, de grenzen van gezond eten en tools om met jongeren te praten over deze onderwerpen.  Sprekers worden binnenkort aangekondigd.

YouTube Bootcamp

elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

Elke zaterdag en zondag helpen speciaal getrainde Bootcamp Trainers bij het maken van eigen YouTube-creaties. Leuk voor iedereen die nog nooit een YouTube-video heeft gemaakt en voor YouTubers die tips en tricks kunnen gebruiken om verder te komen.

Alle informatie en tickets zijn te vinden op beeldengeluid.nl/letsyoutube.

Favicon for beeldengeluid.nl Let's YouTube - alle info en tickets beeldengeluid.nl
Frances Lichtenberg van Foodgloss is in maart het gezicht van Let's YouTube
  • jpg
Frances Lichtenberg van Foodgloss is in maart het gezicht van Let's YouTube
  • jpg
Koks van restaurant Vlaar begeleiden bij het maken van een gerecht voor een foodvlog.
  • jpg

Over Let's YouTube

In Let’s YouTube ontdekken bezoekers de invloed van het online videoplatform op hun leven Let's YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderde medialandschap en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. Je gaat in de tentoonstelling ook zelf aan de slag: test je kennis en inzicht over de effecten van YouTube in challenges en scoor zoveel mogelijk punten! Daarmee unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je 'm ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL