Beeld en Geluid opent eerste YouTube-tentoonstelling ter wereld

YouTuber-gezin De Latooys trapt Let's YouTube af

De Latooys openden Let's YouTube
  • jpg
De Latooys openden Let's YouTube

Donderdagavond opende YouTuber-gezin De Latooys in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de tentoonstelling Let's YouTube. De interactieve tentoonstelling heeft elke maand een ander thema en een andere ambassadeur, en trapt af met het thema Your Life. Het openingsmoment werd live gestreamd op het online platform Concentrate.

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan makkelijker dan ooit content produceren en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voorLet's YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin bezoekers de impact van YouTube op hun leven ontdekken.

YouTubePers (1002).jpg
  • jpg
De Latooys openden Let's YouTube
  • jpg
De Latooys openden Let's YouTube
  • jpg
De Latooys openden Let's YouTube
  • jpg

Elke maand wisselt het thema van Let's YouTube. Na Your Life met de Latooys als boegbeelden in oktober, staat november in het teken van Gaming met GameMeneer als ambassadeur. In december staat Music centraal met Giel en in januari neemt ambassadeur Beautygloss bezoekers mee in de wereld van Beauty + Fashion. Rond de thema's organiseert Beeld en Geluid evenementen, masterclasses, workshops en Meet and Greets met bekende YouTubers.

In Let's YouTube gaan bezoekers zelf aan de slag: ze testen hun kennis en inzicht over de effecten van YouTube om punten te scoren. Daarmee kunnen ze de YouTube Rooms unlocken. In de Rooms stappen ze in de schoenen van de Creators door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar is de zelf gemaakte video en die van andere bezoekers op een groot scherm terug te zien. De tentoonstelling belicht ook de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderde medialandschap en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer.

Let’s YouTube wordt gerealiseerd dankzij de deelnemers van de BankGiro LoterijSamsung draagt als partner van Beeld en Geluid bij aan de totstandkoming van Let’s YouTube.

Favicon for beeldengeluid.nl Let's YouTube beeldengeluid.nl
Favicon for youtube.com LIVE: CONCENTRATE SPECIAL vanaf de opening van Let's YouTube! youtube.com

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL