Olympia aan Zee: 125 jaar Olympische Spelen

Beeld en Geluid, Europeana XX en Europeana Sport presenteren Pop-up tentoonstelling

unnamed.png
  • png

Van 17 juli tot en met 29 augustus 2021 organiseren Beeld en Geluid, Europeana XX en Europeana Sport de gratis te bezoeken interactieve pop-up tentoonstelling "Olympia aan Zee : 125 jaar Olympische Spelen” ter ere van 125 jaar Olympische Spelen. Samen met sporthistoricus en journalist Jurryt van de Vooren zijn bijzondere verhalen en objecten geselecteerd van sporthelden en topsporters. Dit biedt een uniek kijkje in de Europese sportgeschiedenis van de 20e eeuw.

 

Met behulp van interactieve schermen en je smartphone bedien je zelf de tentoonstelling en komen de verhalen over sport in Europa tot leven. De tentoonstelling toont verschillende erfgoedobjecten van onder andere - NOC*NSF, Bibliothèque Nationale de France, het Deutsches Sport & Olympia Museum, de National Diet Library (Japan) en Japan Search die te zien zijn op de portal Europeana.eu.

 

Van sporticonen tot sportkleding en sponsoring

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vier locaties in het centrum van Den Haag: Beeld en Geluid Den Haag, Intersport Twinsport, Dudok en de Centrale Bibliotheek Den Haag. Elke locatie toont verschillenden onderwerpen, van sporticonen en sporthelden, de invloed van sportkleding op wereldwijde trends tot de lange geschiedenis van sponsoring tussen merken en de Olympische Spelen. 

 

De tentoonstelling is te zien van 17 juli 2021 t/m 29 augustus 2021 in Beeld en Geluid Den Haag en van 17 juli t/m 31 juli in Intersport Twinsport, Dudok en de Centrale Bibliotheek Den Haag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL