Beeld en Geluid ontvangt buste zangeres Sandra Reemer

Beeld Sandra Reemer_foto JørgenKoopmanschapen_19-05-21 6.jpg
  • jpg

v.l.n.r. Jana Willems, Eppo van Nispen en Frenk Reemer.

Een buste van zangeres en meervoudig Eurovisie Songfestival deelneemster Sandra Reemer is toegevoegd aan de collectie van Beeld en Geluid. Het instituut ontving het beeld uit handen van haar broer Frenk en kunstenares Jana Willems. Met de nieuwste aanwinst breidt Beeld en Geluid haar collectie met objecten gerelateerd aan het Songfestival uit. De buste was jarenlang in bezit van goede vriend en ontwerper Addy van den Krommenacker. 

‘Het is een eer om dit letterlijke en figuurlijke boegbeeld uit de Nederlandse Eurovisie Songfestival- en mediahistorie in ontvangst te mogen nemen,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

Over Sandra Reemer

Sandra Reemer is een Nederlands, Indonesisch, Chinese zangeres. Ze nam vier keer deel aan het Eurovisie Songfestival: in 1972 met Als het om de liefde gaat als zangduo Sandra & Andres, in 1976 solo met The party’s over now en in 1979 met Colorado. Ze eindigde respectievelijk op de vierde, negende en twaalfde plaats. In 1983 stond ze nogmaals op het podium als achtergrondzangeres van Bernadette Kraakman. Vanaf de jaren 80 wijdt Reemer zich aan een carrière als presentatrice, waarin zij onder andere Sterrenslag presenteerde met Paul de Leeuw en Jos Brink assisteerde in het programma Wedden dat…?. Ze was ambassadrice van het Liliane Fonds en richtte de Sandra Reemer Foundation op. In 2017 overleed ze aan borstkanker.  

Beeld Sandra Reemer_foto JørgenKoopmanschapen_19-05-21 1.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL